Mahalleme Dokunma

Fevzipaşa Mahallesi muhtarı Ramazan Işıldak, ÇOMÜ’de yayın yapan kampüs FM de dile getirilen bayramdan sonra Fevzipaşa mahallesinde yıkım olacak iddialarını yalanladı. Işıldak; “Kimse benim mahalle halkımı sıkıntıya sokmasın. Bizim mahalle yıkılmıyor yıktırmıyoruz da” dedi.

849
Fevzipaşa Mahallesini yıkım korkusu sardı. ÇOMÜ’de yayın yapan kampus FM’de dile getirildiği iddia edilen Bayramdan sonra Fevzipaşa Mahallesinde 363 ev yıkılacak ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Fevzipaşa Mahallesi muhtarı Ramazan Işıldak; “Hiçbir müteahhit prim yapmaya rant elde etmeye kalkmasın. Biz mahallemizdeyiz çıkmıyoruz ve yıktırmıyoruz” dedi.
 
“Mahalle her gün yıkılıyor”
Muhtarlık görevinde 11 yılı tamamladığını ifade eden Işıldak; “İlk günden beri mahalle hep yıkılıyor. Beş yıl öncede projeler ortaya çıktı herkes bir proje önermişti. Mahallenin adını bile değiştirmişlerdi. O zamandan beri mücadele veriyorum. Son zamanlarda bazı dernekler, kamu kuruluşları, müteahhitler akıllarınca proje yapıp gündeme getiriyorlar. Rant elde etmek istiyorlar. Mahalle yıkılacak deniyor. Kampus FM’de 363 evin bayramdan sonra yıkılacağını mahallenin kaldırılacağı gündeme getirildi. Mahallenin yıkılması ile ilgili bir talimat, gelişme yok. Kuyu 1-2 ve Testicioğlu bölümleri ile ilgili çözüm ürettik. Belediye başkanına da ilettik. Önce çay kenarına prefabrik yapılara vatandaş taşınır düzenlemenin ardından kendi evlerine geri dönerler dendi” sözleri ile gelişmeleri ifade etti.
 
Işıldak şunları söyledi; “Her gün mahalle yıkılıp yapılıyor. Çanakkale’nin ilk yerleşimi Fevzipaşa mahallesidir. Bizi buraya Fatih Sultan Mehmet Han hazretleri yerleştirdi ancak kendisi mezardan kalkarsa biz de bu mahalleden çıkarız. Kimin gücü yetiyorsa buyursun gelsin. Burası bizim tapulu yerlerimiz, benim tapulu yerimi kafana göre yıkamazsın. Mahallemizi yıktırmıyoruz. Kimse benim mahalle halkımı sıkıntıya sokmasın. Bizim mahalle yıkılmıyor yıktırmıyoruz da. Hiçbir müteahhidin pirim yapmaya rant elde etmeye kalkmasın. Biz mahallemizdeyiz çıkmıyoruz ve yıktırmıyoruz.”
Paylaş