Laçiner, ‘eski’ usule yöneldi...

ÇOMÜ’de geleneksel laptop sezonu açıldı!.....
ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, akademisyenlere laptop gönderdi. Seçimlere birkaç gün kala laptopları `oy` kullanma hakkı olan akademisyenlere dağıtan Laçiner, sosyal medyada da espri konusu oldu.

1134
 
 
ÇOMÜ`de seçim heyecanı giderek yükseliyor. Üniversitenin değişmez konusu olan rektörlük seçimleri için tekrar aday olacağını açıklayan Laçiner, öğretim elemanlarını ÇOMÜ`nün geleceğini(!) konuşmak üzere toplantıya çağırdı. ÇOMÜ seçim klasiklerinden biri olan laptop dağıtımı ise bu yıl da başladı. ÇOMÜ görevlileri, imza karşılığında akademisyenlere laptop dağıtırken, laptopların masaüstü bilgisayarlarının yenilenmesi kapsamında dağıtıldığı ifade edildi. Ancak, tüm akademisyenler; “Seçim yatırımı olarak dağıtılan bu bilgisayarları alıyoruz, ama karşılığında oy moy yok” yorumunu yaptılar. Daha önceki seçimlerde de gündeme gelen laptop dağıtımlarının bu yıl da yapılması sosyal medyada espri konusu oldu. Ayrıca Laçiner döneminde mobbinge uğrayan, soruşturma açılan, uzaklaştırma hatta görevden atılma cezaları ile soruşturmalar geçiren öğretim üyeleri ise; “Bu bizim aklımızla dalga geçmektir. Bunca yaşananlardan sonra laptopla oy toplayabileceğini düşünmesi de oldukça anlamsız” yorumu yapıldı.
 
Randevu vermiyordu, kişisel mesajlar atıyor!
Öte yandan kentin sivil toplum örgütlerinden basın mensuplarına, öğrencilerden akademisyenlere kadar geniş bir yelpazede randevu talepleri 4 yıldır geri çevrilen akademisyenler, bugün rektör Laçiner ile karşılıklı mail yoluyla sohbet etme fırsatı buldular. İnandırıcılıktan uzak, bu durum da tepkilere neden oldu. 4 yıldır kapılarını başta üniversite dinamikleri olmak üzere herkese kapatan Laçiner`in seçimlere birkaç gün kala, herkes ile iletişim kurmaya çalışması da dikkat çeken başka bir nokta. Laçiner`in seçimlerde hüsrana uğrayacağını ileri süren akademisyenler ise; “Geçmiş olsun” yorumunu yaptılar.
Paylaş