Kent Konseyi harekete geçti

418
Çanakkale Kent Konseyi, tüm ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesine gönderilecek olan ihtiyaç malzemelerinin çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, meclis başkanları ile bir araya gelerek, deprem öncesi ve sonrası yapılacak önlem ve tedbirleri masaya yatırdı. Bunun yanı sıra Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Ali Aydın Çalıdağ ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe Kent Konseyleri ile bir araya gelerek depremzedeler için nasıl çalışma yapılması gerektiğini görüştü. 
 
Afet çalışma grubunun ilk adımları atıldı
Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, meclis başkanları ile bir araya gelerek, deprem öncesi ve sonrası yapılacak önlem ve tedbirleri masaya yatırdı. Çanakkale`de olabilecek bir afette neler yapılabileceğini görüşüldüğü toplantıda deprem gibi afetlerin öncesinde alınması gereken tedbirler ve önlemler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Önlemlere gelişen teknolojilerle birlikte, neler eklenebileceği görüşüldü. Doğal afetlerin ardından koordinasyon ve organizasyonların işleyişinin de irdelendiği toplantıda, Kahramanmaraş depreminin maddi ve manevi olarak yaralarının nasıl sarılacağı hakkında görüşlerin bildirildi. Bir sonraki toplantıda olgunlaşan fikirle ışığında çalışma grubu oluşturulması bekleniyor. 
 
Depremzedeler için harekete geçiliyor
Bunun yanı sıra Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Ali Aydın Çalıdağ ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe Kent Konseyleri ile bir araya geldi. Kepez Kent Konseyi Başkanı Hakkı Orhan Sönmez, Çalıdağ ve yürütme kurulu üyelerini tebrik ederek, hediyesini taktim etti. Toplantıya katılan kent konseyi başkan ve temsilcileriyle, Çanakkale`ye misafir olarak gelen afetzedelerin çocukları için çalışma gurubu oluşturulması ve eğitimleri için destek verilmesi görüşüldü. Toplantı sonucu Çanakkale`de faaliyette bulunan ve toplantıya iştirak edemeyen diğer kent konseylerine de aktarılarak ortak bir strateji ile çalışma grubu başlatılması konusu görüşüldü.
(Seçkin Sağlam)
 
Paylaş