havadurum

İlk kulacı eski Bakan ve Dünya Şampiyonu attı..

1461

 2018 Troya Yılı kapsamında, Çanakkale Valiliği himayesinde, Kale Gurubu ana sponsorluğunda Türk Spor Vakfı tarafından düzenlenen 1’inci Troya Açık Su Yüzme Yarışı’ için ilk kulaçları eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve Dünya Yüzme Olimpiyat Şampiyonu Ute Noack attı. Çanakkale Kordon Yat Limanı yanı yüzme platformunda düzenlenen gösteri yüzüşüne eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Vali Orhan Tavlı, Dünya Olimpiyat Şampiyonu Ute Noack, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Çanakkale Körfez Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik katıldı. Eski Bakan Tüzmen ve Olimpiyat Şampiyonu Noack’ın yüzme yarışı için temsili olarak kulaç attıkları gösteri yüzüşünde Vali Tavlı, eski Bakan Tüzmen ve Dünya Olimpiyat Şampiyonu Noack açıklamada bulundular. Vali Tavlı yüzme yarışının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtirken, eski Bakan Tüzmen, ünlü Milli sporcu Türkay Peker’in anısına bu yüzüşü yaptığını söyledi. Olimpiyat Şampiyonu Noack ise Çanakkale’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

 
“2018 Troya Yılı için herkesi Çanakkale ve Troya’ya bekliyoruz”
Vali Tavlı açıklamasında; “Kültür Turizm Bakanlığımız bildiğiniz gibi 2018 yılını Troya yılı ilan etti. Bu kapsamından sanattan, spora her alanda uluslararası etkinlikler olduğu gibi yüzmede de yapılmakta. Çanakkale Valiliği himayesinde Türk Spor Vakfı, Kale Grubu işbirliği içerisinde Troya 1’inci Açık Yüzme Yarışı yapılıyor. Çanakkale’den Troya’ya doğru yapılan bu yarışlarda Dünya Olimpiyat Şampiyonu yüzücülerimizde aramızda olacak. Güzel bir etkinlik olacak. Bu etkinlik dolayısı ile özelde eski Devlet Bakanımız Kürşat Tüzmen  beyefendiye teşekkürlerimiz sunuyorum. Büyük destek verdi. İstanbul’da yapılan yarışmaların, Çanakkale’de yapılmasına öncülük etti. Bundan sonra her yıl Türk Spor Vakfı desteğinde, Kale Grubu’nun sponsorluğunda Troya Açık Yüzme Yarışması devam edecek. 2018 Troya Yılı için herkesi Çanakkale ve Troya’ya bekliyoruz” dedi.  
 
Tüzmen, Türkay Peker’in anısına yüzdü 
Etkinliği ünlü sporcu Peker’in anısına gerçekleştirdiklerini belirten eski Bakan Tüzmen; “Bakanlıklarımız koordinasyonu ve Türk Spor Vakfı’nı içerisindeki komite üyelerinin değerli desteği ile bu hale geldi. Ancak burada herkesten önce aramızdan ayrılan Türkay Peker’in anısına bu yüzüşü yaptığımızı söylemek istiyorum. Çünkü buna en büyük desteği veren Milli Sporcumuz birçok Milli Sporcunun da yetişmesine ön ayak olmuş çok önemli bir spor insanıydı. Ani ölümü bizi üzdü yoksa kendisi de gelecekti. Uluslararası Boğaz Yüzme Yarışlarının hem kurucusu hem de düzenleyicisiydi. Aynı şekilde Çanakkale’de bu yarışın yapılması konusunda da hepimizi seferber etmişti. Burada kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Dünya tarihine hem eski yüzyıllarda, gerekse bu yüzyılda yön vermiş bir şehirde olmamız çok anlamlı. Şehitlerimizin tekrar ruhunu şad etmemiz ve bu duygu ve düşüncelerle Türk Sporuna bizden sonrada gelecek insanlara katkı sağlamamız amacı ile bu sefer yanımızda dünya rekortmeni yüzücü Ute hanımı getirdik. Kendisi de bize destek sağladı. Çanakkale’nin bağrından yetişmiş Kale Grubu ana sponsorumuz oldu. Diğer sponsor kuruluşlarla beraber Sayın Valimizin, kamu yöneticilerimizin ve STK’ların desteği ile bu hale getirdik. Troya yarışı olarak düzenlenmesi, adının bu şekilde verilmesi, Kültür Turizm Bakanlığımızın Troya Yılı ilan etmesi ile oldu. Troya Yılı ilan edilmesinden çok önemli noktalar var. Burada Birinci Dünya savaşları sırasında Forsenders komutasındaki Türk Ordusu savaşlara girdi. Bizde yine Almanya’dan dünya rekortmenini getirdik. Binlerce yıl önce burada Troya’da yine savaşlar devam etti. Anadolu güçleri olarak her zaman bu toprakları muhafaza ve müdafaa etmek zorunda kaldık. Bunun üstesinden de başarı ile geldik” dedi.  
 
“Destek vermekten mutluluk duyarım”
Çanakkale’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirten Olimpiyat Şampiyonu Noack; “Davet için bana şeref verdiniz. Sevgili dostlar ve arkadaşlarımla birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Şehirden ve çevresinden çok etkilendim. Hava, çevre, tabiatın güzelliği insanların başka bir şeye ihtiyacı yok. Gelecek zamanlar da sportif aktivitelerde yine gelirim. Destek vermekten mutlu olurum” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş