İl Genel’den TARİHİ bir adım

Çanakkale’de yaşanan tüm çevre sorunlarını araştırmak için özel bir komisyon kuruldu. İl genelinde gerçekleşen ÇED toplantılarının sonuçlanmasıyla harekete geçen İl Genel Meclisi, Çanakkale genelinde yaşanan tüm çevre sorunlarıyla ilgili konuların araştırılıp bir rapor haline getirilerek bakanlığa sunulması için özel bir komisyon görevlendirdi.

550
ÇED raporlarının onaylanmaması için düğmeye basan İl Genel Meclisi’ndeki AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda, CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk ve MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün’ün özel bir komisyon kurulması için meclise verdiği önergeye üyeler de tam destek verdi. ÇED raporlarının onaylanmaması için bakanlığa gidilmesi gerektiğini belirten CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hilmi Baydar; “Acil olarak bakanlığa gitmemiz lazım. Çünkü altıncılar çalışmaya başladı. Bu Çanakkale için çok önemli bir konu. Bakanlık, ÇED raporlarını imzalamadan önce bakanlık le görüşmemiz gerekiyor” dedi.
 
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin ise çevre sorunlarını araştırmak için verilen önerge kapsamında AKP, CHP ve MHP Grup Başkan vekilleri ile çevre ve sağlık komisyonu üyelerini ayrıca gidilecek ilçelerdeki il genel meclis üyelerini de bu komisyona katkıda bulunması için görevlendirildiğini söyledi. Öte yandan İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantısında İhtisas Komisyonlarında görev alacak isimler belirlendi.
 
 
İl genelinde gerçekleşen ÇED toplantılarının sonuçlanması İl Genel Meclisi’ni harekete geçirdi. Kenti yakından ilgilendiren Kızılelma, Kirazlı, Çan Söğütalan, Bayramiç Halilağa köylerindeki ÇED toplantıların sonuçları belirlenmeye başlarken, İl Genel Meclisi’nde, il de yaşanan tüm çevre sorunlarıyla ilgili konuları araştırarak bir rapor haline getirilip bakanlığa sunulması için özel bir komisyon kuruldu. ÇED raporlarının onaylanmaması için hareket geçen İl Genel Meclisi’ndeki AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda, CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk ve MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, çevre sorunlarının araştırılarak hazırlanan raporun bakanlığa sunulması amacıyla özel bir komisyon kurulması için meclise önerge verdi.
 
Şanda; “Özel bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz”
Konu ile ilgili mecliste söz alan AKP’li İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda; “Altın arama çalışmaları ile ilgili il genelinde bir araştırma yapmak için özel bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz. Oluşturulan komisyonda görev alacaklar kişiler, Çevre komisyonu üyeleriyle birlikte çalışma yapacak. Bu komisyonda il genel meclisinin grup başkan vekillerinin bulunmasında fayda var diye düşündük. Çevre komisyonumuz bir çalışma yapacak. Ancak bu çalışmalara grup başkan vekillerinin de katılmasında fayda var. Gidilecek olan ilçelerdeki il genel meclis üyeleri de bu çalışmalara katkı sağlayabilir” dedi.
 
 
Baydar; “Bakanlığa gitmemiz şart”
ÇED raporlarının onaylanmaması için bakanlığa gidilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hilmi Baydar ise; “Bu öneri altın işletmeleriyle ilgili çıktı. Bu önerinin içinde de acil olarak bakanlığa gitmemiz lazım.Altıncılar çalışmaya başladı. Bu Çanakkale için çok önemli bir konu. Bakanlık, ÇED raporunu imzalama aşamasında. Biz acil olarak toplanıp özellikle altın işletmecileriyle ilgili bakanlığa gitmemiz lazım. ÇED raporlarının onaylanmaması için bakanlığa gitmemiz şart” diye konuştu.
 
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, çevre sorunlarını araştırmak için verilen önerge kapsamında AKP, CHP ve MHP Grup Başkan vekilleri ile çevre ve sağlık komisyonu üyelerini ayrıca gidilecek ilçelerdeki il genel meclis üyelerini de bu komisyona katkıda bulunması için görevlendirildiğini kaydetti.
 
İhtisas Komisyonlarına üye seçimi
İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantısında İhtisas Komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirildi. Gündem maddelerini görüşmek üzere toplanan İl Genel Meclis üyeleri, 16 komisyon da görev alacak isimleri belirledi. Komisyonlara seçilen il genel meclis üyeleri şu şekilde oluştu:
Plan ve Bütçe Komisyonu: “H. Hüseyin Aytop, H. Öcal Gezen, Erhan Şimşek, Hakkı Öztürk, Ünsal Öntürk, Halil Rüştü Akgün”, Eğitim Komisyonu; “Mehmet Kaymak, Ali rıza Tekin, Alaattin Açar, Hasan Babadağlı”, Kültür ve Sosyal hizmet Komisyonu; “Hüseyin Babacanoğlu, Şerafettin Bal, Metin Öztürk, Lütfü Duran”, İmar ve Bayındırlık Komisyonu; Nurkan Şanda, Mustafa Menteşe, Bülent Korkmaz, Şerafettin Alkan, Halil Duymaz, H. Rüştü Akgün”, Köye yönelik Hizmet Komisyonu; “M. Emin Saran, Hasan Yılmaz, Ali Akıncı, Erhan Yavuz” , Stratejik Plan Komisyonu; “Ayhan Arslan, Bülent Korkmaz, H. Behçet Erdal, Bülent İşleyen, İ. Kaya Gencer” , Tarım ve Orman Komisyonu; “Eyüp Yılmaz, Üsrev Damar, Halil Kaymak, Erhan Yavuz” , Meclis Araştırma ve hukuk Komisyonu; “Erhan Şimşek, M. Ali Karaca, Hilmi Baydar, İsmail Doğan, Halil Turhan” , Avrupa Birliği Uyum Komisyonu; “Mustafa Menteşe, Şerafettin Bal, Alaattin Açar, Hasan Babadağlı” , Basın, Yayın, Tanıtım ve Medya Komisyonu; “Mehmet Kaymak, Erhan Şimşek, Halil Kaymak, Halil Turhan” , Çevre ve Sağlık Komisyonu; “Ayhan Arslan, M. Emin Saran, Hilmi Baydar, Lütfü Duran” , Turizm Komisyonu; “Hasan Yılmaz, Ali Rıza Tekin, Şerafettin Alkan, İ. Kaya Gencer” , Milli Parklar Komisyonu; “Hüseyin Babacanoğlu, Hüsnü Öcal Gezen, H. Behçet Erdal, Halil Duymaz, Halil Turhan” , Denizcilik Komisyonu; “Eyüp Yılmaz, H. Hüseyin Aytop, Bülent İşleyen, Hakkı Öztürk, Hasan Babadağlı” , Gençlik ve Spor Komisyonu; “Nurkan Şanda, Bülent Korkmaz, Metin Öztürk, İsmail Doğan, Lütfü Duran” , Hayvancılık-Süt ve süt Ürünleri Komisyonu; “Üsrev Damar, M. Ali Karaca, Ünsal Öntürk, Ali Akıncı, Erhan Yavuz.”
Paylaş