"Hayat Bayramiç'te güzel..."

393
Pandemi nedeniyle ara verilen Bayramiç Belediyesi 26. İDA Kültür ve Sanat Etkinlikleri yeniden start aldı. Bayramiç Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 26. İDA Kültür ve Sanat Etkinlikleri, 20 Ağustos Cumartesi günü tohum takas ve kortej yürüyüşü ile start aldı. Özgürlük Parkı`nda gerçekleşen açılışa çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mert Uygun; "Değerli misafirler ve Bayramiçliler 26. İDA Kültür ve Sanat Şenliklerinde katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder hoş geldiniz diyorum.Açılışımızı tohum takas şenliği ile başlattık. Tohum takas şenliği Türkiye`nin dört bir yanından gelen yerli tohumlara sahip çıkan, kardeşlerimizle haberleşerek bir araya geldik. Tohumlar takas edilerek gelecek nesillere aktarılacak. Bu etkinlikleri her yıl yapmayı sürdüreceğiz" dedi. 
 
Etkinliğe katılan Bulgaristan, Gürcistan, Filistin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İzmir Aliağa Tübraş Halk Eğitim Merkezi ekipleri çeşitli hak oyunu gösterileri sundu.
 
Pazar günü ise tohum takası gün boyu sürdü. Pazartesi akşamı ise Müjdat Gezen Tiyatrosu "Baba Kız" 21.30 da sahne alacak. Salı günü ise Hüsnü Şenlendirici Otogar için sahne alacak.
Paylaş