Hacımusalar; "Öğretmenlerimiz hala aşılanmadı"

466
Tam kapanma sürecinin sona ermesi ile bugün 17 Mayıs itibari ile kademeli normalleşme sürecine geçilirken, Milli Eğitime bağlı bazı kurumlarda yüz yüze eğitime geçileceği açıklandı. Konuyla ilgili genelgede yer alan kararda; "Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12`nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecektir. Diğer kademelerdeki resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecektir" denildi. Eğitim Sen Şube Başkanı Yasin Hacımusalar alınan kararla ilgili açıklamada bulundu. Özel eğitimlerde görevli öğretmenlerin hala aşılanmadığını belirten Hacımusalar; "Alınan kararlarda "tercih" yine öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkından, eğitim emekçilerinin haklarından yana değil, sermayeden yana!!!" dedi. 
 
Hacımusalar açıklamasında; "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına göre; 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12`nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecektir. Ortaokul ve liselerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde arkadaşlarımız hâlâ aşılanmadı!" dedi. 
 
Hacımusalar, alınana kararla ilgili; "Alınan kararlarda "tercih" yine öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkından, eğitim emekçilerinin haklarından yana değil, sermayeden yana!!! 24 Mayıs`ta liselerde sınavlar başlayacak. MEB`in bu sınavları iptal etmesi ve bu senenin notlarının okul başarı puanına dahil edilmemesi kararını alması gerekir. Emekçiler çalışsın diye okul öncesi eğitimde, seçmeye, elemeye, rekabete dayalı, eğitimin piyasalaştırılmasının temel aracı sınav merkezli eğitim sistemi devam etsin diye 8. ve 12. sınıflarda (Destekleme ve yetiştirme kurslarında) yüz yüze eğitime devam! Denilmektedir" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş