Gönüllüler eğitim veriyor

Çanakkale Kent Konseyi tarafından organize edilen bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor kursunun gönüllü eğitmeni Erman Ulu, kendisinden yaşça büyükler eğitim vermesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

443
 
 
Çanakkale Kent Konseyi tarafından organize edilen "Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor" kursu gönüllü eğitmenler Erman Ulu ve Semih Acar için de büyük önem taşıyor.
 
Kursun gönüllü eğitmeni Erman Ulu, “Eğitimi verdikten sonra bana yaşlılar hocam diyor, bu benim için güzel bir duygu. Memnun oluyorum, onur duyuyorum. Bazıları bey  diyor. Yaşım küçük ama bana bey denmesi karşısında çok mutlu oluyorum” dedi.
 
Ulu duygularını şu sözlerle dile getirdi;”Yaşlılar bilgisayarı öğrenmek için hevesli. Ben de bilgisayarı iyi biliyorum onlara öğretmeye karar verdim. Gönüllü olmak güzel bir duygu. Hem yaşlılar, hem de ben seviniyorum. Onlara bilgi veriyor. Bir şeyler öğretiyorum. Bu çok  güzel bir duygu. Yaşlılar bilgisayar öğrenmeye sandığımdan daha çok meraklılar ve merak edip kurcalıyor, kendi aralarında konuşuyorlar. Onları toparlamak için zorluk yaşıyorum ama sonra beni dinliyorlar derse çok ilgililer. Office programları üzerine eğitim veriyoruz. Daha sonra üst seviye var. Yaşlıların üst seviyeye gelmesini istiyorum. Onlarda ilerlemek istiyorlar. Ben de kursun ilerlemesini daha çok ders vermeyi istiyorum. Teknoloji ilerledi yaşlılar geri kaldı. Onların çocukları veya yakınları başka bir şehirde onların görüşmeleri daha anlamlı oluyor. Eğitimleri verdiğimiz için onlarda sevinçli oluyorlar. Bundan sonrada gönüllü olarak projelerde yer almayı düşünüyorum. Tekno kadın eğitimi rehberlik üzerine olacak. Onun da eğitimlerini vereceğiz.”
 
Sertifikalarını aldılar
Çanakkale Kent Konseyi tarafından düzenlenen Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ilki tamamlandı. Kursiyerler başarı belgelerini aldılar. Çanakkale Kent Konseyi tarafından düzenlenen Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor projesi ilk mezunlarını verdi. Kent Konseyi Bilgisayar Atölyesinde gerçekleştirilen eğitime katılanlar sertifikalarını aldılar. Kursiyerler bilgisayar kullanmayı öğrenmenin mutluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
Paylaş