Gökhan; “Kazanan demokrasi olacaktır”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ziyaret ettiği Eğitim-Sen`de sendikal mücadelenin önemine değindi. Çanakkale`de barış ve özgürlük için verilen mücadeleye dikkat çeken Başkan Gökhan; “Demokratik mücadele çok önemli. Bundan vazgeçmemiz söz konusu olamaz. Bu mücadele sürecinde her şey olabilir ama sonuçta kazanan yine dürüstlük ve demokrasi olacaktır” dedi.

631
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç ile sendika üyelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, bugün yapılacak olan grev eyleminde Başkan Gökhan`ı da davet etti. Koç; “Verdiğimiz mücadelenin ekseninde emek, özgürlükler, haklar ve demokrasi var. Bu mücadelede verdiğiniz destekler için teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Yasası ile bütün kazanılmış haklar kısıtlayacak şekilde gündeme getirildi. İktidarın torbaları var ise, bizim de alanlarımız var. Bu doğrultuda yarın (bugün) greve çıkıyoruz. Saat 12.00 de eski Salı Pazarı`ndan yürüyüşümüz başlayacak. 12.30 da Cumhuriyet Meydanı`nda olacağız. Belediye Başkanı olarak varlığınız ve desteğiniz bize onur verir” dedi.
 
Gökhan; “Birlikte olmalıyız”
Çanakkale`de bir arada barış ve özgürlük için verilen mücadele sonucunda kazananın dürüstlük ve demokrasi olacağına dikkat çeken Başkan Gökhan; “Eğer bugüne kadar bir mücadele olduysa Gezi ve 17 Aralık olmuştur. Bunlar boşu boşuna çıkmamıştır. İnsanların tepkisi sonucunda bütün bunlar oluşmuştur. Demokratik mücadele çok önemli. Bundan vazgeçmemiz söz konusu olamaz. Bu mücadele sürecinde her şey olabilir ama sonuçta kazanan yine dürüstlük ve demokrasi olacaktır. Aynı şekilde devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte yeniden belediye başkanlığı görevini alırsam kaldığımız yerden devam edeceğiz. Gezi olayların da bu kent elinden geleni yaptı. Bunu gördük. Demek ki bu kent insanı her şeyi hak ediyor. Kendisinin yanında mücadele edecek yönetimi hak ediyor. İnsanlara `çapulcu` gibi kötü sıfat takanların bu kenti yönetmesine müsaade etmemeliyiz. Birlikte olmalıyız” diye konuştu.
 
“Dünyada itibarımız kalmadı”
“Dünyada itibarımız kalmadı” diyen Başkan Gökhan; “Okuyorsunuzdur mutlaka, adamların söylediklerinin arkasında itibarsızlaştığımızın ifadeleri var. Avrupa’daki bir yönetici Türkiye`nin durumu bu dediği zaman Avrupalı ona inanıyor. Dolayısıyla durumumuz pek iç açıcı değil. Onun için sesimizi çıkartmaya devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.
 
“Biz saf değiliz”
Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: “Geçen gün Başbakan `Biz safmışız` dedi. Ama biz saf değiliz. O safmış ama biz değiliz. Çünkü biz yıllardan beri bu ülkenin içerisinde paralel dediği insanların, oya oya bu ülkeyi işlediğini ifade ediyorduk. Bizim için sürpriz olmadı. İşte dediklerimiz ortaya çıktı. Ben saf değilmişim. Çünkü ben bunu söylüyormuşum. Ben safım diyen Başbakan. Yalan ama. Saf değil. Menfaat ilişkisi bittiği noktada ve iktidarı tehlikeye düşme noktasına geldiğinde şimdi bunu tukaka etme noktasında. Benim saf adamla işimiz olmaz. Çekil oradan. Bizim dediğimiz ortaya çıktı ama biz mevcut iktidarın da ne olduğunu biliyoruz. Ortalıkta yakalanan paraları, haksız kazançları ve ülkenin peşkeş çekildiğini biz hep söylüyorduk. Onlarda ortaya çıktı. Biz saf da değiliz salak da değiliz. Onların ne amaçladığını da gayet iyi biliyoruz. Bunlara kanmayacağız. Temennim bunların bir an önce efendi gibi dürüstçe çekip gitmelidir. Aydın, ilerici, demokrasiden, hukuktan ve insan haklarından yana bir anlayışın bu kentte hakim olmasını istiyoruz.”
Paylaş