Gökhan’dan Daniş’e hodri meydan!

CHP`nin Cevatpaşa Mahallesi`ndeki seçim bürosu açılışı yine yoğun bir katılıma sahne oldu. Çok sayıda partilinin katıldığı açılışta, mahalle sakinlerinin ilgisi ise oldukça büyüktü. Başkan Gökhan`a yönelik sevgi seli sadece açılış alanında değil, çevredeki evlerin balkon ve pencerelerinde de görüldü.

1020
 
CHP`nin Cevatpaşa Mahallesi açılışı büyük bir katılıma sahne oldu. CHP İl ve merkez ilçe örgütünün, CHP`li mevcut belediye meclis üyelerinin, aday adaylarının ve partililerin katıldığı açılış törenine eşi Hale Gökhan ile birlikte gelen Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP`li Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, vatandaşların sevgi seli ile karşılandı. CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve İl Başkanı Hamza Karagöz`ün açılış konuşmaları ile başlayan açılışta, konuşma yapan Başkan Gökhan, parti içi demokrasinin güzel bir örneğini yaşadıklarını ifade ederek, aday adaylığı sürecinde çalışma ofisi olarak kullandığı büroyu, Başkan Gökhan`ın adaylığının ardından seçim çalışmaları için başkan Gökhan`a tahsis eden Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan aday adayı Cem Belli’ye teşekkür etti.
 
 
Bende Cevatpaşalı`yım
Başkan Gökhan, Cevatpaşa Mahallesi`nde doğup, büyüdüğünü ifade ederek, son dönemde Cevatpaşa Mahallesi`ne yapılan yatırımlardan ve önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlardan bahsetti. Başkan Gökhan, AKP`li Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş tarafından ileri sürülen iddialara da cevap verdiği konuşmasında Daniş`in, Çanakkale Belediyesinin sosyal belediyecilik yapmadığı, yaşlılara, kadınlara yönelik projeler üretemediği söylemlerine karşılık; "Sayın Daniş; sen hiç Altın Yıllar Yaşam Merkezine gittin mi, Demli Sesler Korosunu dinledin mi, mahallerimizde ki Sosyal Yaşam Evlerinde yaşlılar, kadınlar, nasıl nitelikli zaman geçiriyor, haklarını öğrenip, nasıl kapasitelerini geliştiriyorlar gördün mü hiç?" dedi. Daniş`in Çanakkale`yi bilmediğini ifade eden Gökhan, “Sen bu kente nasıl başkanı olacaksın?” dedi.
 
 
“İz bıraktıkları belli”
Daniş`in "yarına iş değil iz bırakacağız" sözlerini de gündemine alan Başkan Gökhan, AKP iktidarı döneminde halkın vicdanlarında ve aklında silinmeyen izler olduğunu söyledi. “Evet, iz bırakıyorlar” diyen Gökhan, “Gezi de, ileri demokraside, vicdanlarda iz bıraktılar. ODTÜ de ağaçları kestiler, iz bıraktılar. Evet iz bıraktılar: Yasaklarla iz bıraktılar. Medyanın kulağını çekerek, sesini kısarak, internet erişimlerini yasaklayarak iz bıraktılar” şeklinde konuştu.
 
 
“Nasıl oldu da sosyalleşti bunlar?”
Mehmet Daniş`in “biz sosyal belediyeciliği biliyoruz, bunlar bilmiyor” dediğini hatırlatan Başkan Gökhan, “Ne zamandan beri `sosyal` lafını ağızlarına almaya başladılar bunlar? Ne zamandan beri sosyal oldular bunlar? Nasıl oldu da ranttan vazgeçtiler de sosyalleştiler bunlar? Böyle bir şey inandırıcı değil. Biz sosyal belediyeciliğin örneklerini bu kentte verdik ve vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
“Hodri meydan”
AKP`li Daniş`in Çanakkale Belediyesi ve kendisi hakkında hakkındaki yolsuzluk imalarında bulunduğunu hatırlatan Başkan Gökhan, “Ben şuanda belediyle başkanıyım, inşallah 31 Mart`ta da belediye başkanıyım, sizlerin sayesinde. Ben şunu söylüyorum; Çanakkale Belediyesi`ndeki oluşmuş, hiçbir usulsüz işlemin, hiçbir yolsuzluğun üstünü kapatmadım. Tam tersine kendim araştırdım, buldum, savcılığa teslim ettim. Bütün bunlardan, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, Sayıştay Denetçileri ile savcılığın ve maliyenin yapmış olduğu araştırmaların hepsinden soruşturmaya, kovuşturmaya gerek yoktur kararı aldım. Gelsin hepsini kendisine vereyim. Ben hesabını veriyorum, veririm. Ben de diyorum ki buyurun, sizde Ankara`da bırakın o bakanlarınızın çocuklarını yargılasınlar. Sayın bakanın eniştesini, bacanağını yargılasınlar. Rahat bırakın hakimleri, polisleri. Aklasınlar, onlar da hesap versinler. Ben bunun hesabını veriyorum. İstediğin yerde, istersen Cumhuriyet Meydanı`nda, gelsin tek tek evraklarını veririm. Yolsuzluk dosyalarının içinde birçok isim var, onları söylemem uygun düşmez ama isterse onları kendisine gönderirim de, onların kendine ne kadarı yakın bakıverir. Bunu da bu kadar söyleyivereyim” ifadelerini kullandı.
Paylaş