GESTAŞ’tan Sarıbaş’a yanıt

CHP Milletvekili Ali Sarıbaş’ın TBMM’de yaptığı basın açıklamasında GESTAŞ hakkında yaptığı eleştirilere yanıt GESTAŞ’tan yazılı olarak geldi. CHP Milletvekili Ali Sarıbaş’ın “Bu zulüm durdurulsun” şeklindeki açıklamasında dile getirdiği iddialar için yazılı bir açıklama yapan GESTAŞ Şirketi fiyat artışları konusunda personel ücretlerini artış nedeni olarak göstermesi dikkat çekti.

598
GESTAŞ şirketi taşıma ücretlerinin artışı için; “Daha önce gemilerimizde yakıt olarak kırsal motorin kullanılıyorken, EPDK’nın son düzenlemeleri gereği euro dizel yakıt kullanılmaya başlanması ve bundan kaynaklı bir maliyet farkı oluşmasıdır. Aynı zamanda gemilerimizde çalışan personel maliyetleri de son yıllarda her hangi bir artış görmeyen taşıma fiyatlarının yükseltilmesi mecburiyetini doğurmuştur” şeklinde bir değerlendirme yaptı.
 
CHP Milletvekili Ali Sarıbaş’ın “bu zulüm durdurulsun” şeklindeki açıklamasında dile getirdiği iddialar için yazılı bir açıklama yapan GESTAŞ Şirketi fiyat artışları konusunda personel ücretlerini artış nedeni olarak göstermesi dikkat çekti Taşıma ücretlerinin artışı için; “daha önce gemilerimizde yakıt olarak kırsal motorin kullanılıyorken, EPDK’nın son düzenlemeleri gereği euro dizel yakıt kullanılmaya başlanması ve bundan kaynaklı bir maliyet farkı oluşmasıdır. Aynı zamanda gemilerimizde çalışan personel maliyetleri de son yıllarda her hangi bir artış görmeyen taşıma fiyatlarının yükseltilmesi mecburiyetini doğurmuştur” değerlendirmesi yapan GESTAŞ şirketi açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
”Bilindiği üzere, şirketimiz Çanakkale Boğazı, Ege ve Marmara Denizi’nde yolcu ve araç taşımacılığı faaliyetlerini yürütmekte olup, tüm hatları ve gemileri işletirken ilk amaç ve hedefimiz, müşterilerimize ve bölge halkına her açıdan en iyi hizmeti vermektir. GESTAŞ olarak güvenilir, hızlı, kesintisiz hizmet vererek, müşteri memnuniyetini sağlamak ve bunu sürekli kılmak, kalite politikamızın ana ilkelerini teşkil etmekte olup, gemilerimizi zaman içinde yenileyerek ve en son teknoloji ürünü gemilerin filomuza katılımını sağlayarak 24 saat aralıksız hizmet vermeye ve bunun devamını sağlamaya çalışmaktayız. GESTAŞ olarak bugüne kadarki tüm adımlarımızı bu anlayışla attık. Bu anlamda bir yandan yeni gemileri filomuza katmaya çalışırken, diğer yandan da, Kilitbahir Çanakkale hattında yarım asırdan daha uzun süredir hizmet vermekte olan motorların işletmeci ve çalışanlarının mağduriyetinin önlenmesi amacıyla, belirtilen hatta çalışmak üzere motorların kiralanması yolu tercih edilmiştir. Bu anlamda, şirketimizin rekabeti önleyici her hangi bir faaliyeti bulunmamaktadır.
 
Diğer yandan Çanakkale – Kilitbahir hattında motorların kiralanmasından önce otomobil fiyatı tek yön 20.-TL iken, belirtilen hattın Gestaş tarafından işletilmeye başlanmasından sonra bu fiyat, hali hazırda günlük gidiş geliş 24.-TL olup, bu sayede yöre halkının ulaşım ihtiyaçlarını daha ucuza karşılaması sağlanmaktadır. Tüm bunların yanı sıra, TDİ döneminde araçların yanı sıra içindeki yolcular da ayrıca ücretlendirilmekteydi. Oysa hali hazırda uygulanmakta olan fiyat politikamızda sadece araçtan ücret alınmakta, araç içindeki yolcular ise ücretlendirmeye tabi tutulmamaktadır.”
Paylaş