Erkek, Gelibolu’daydı...

Gelibolu`da Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve Çanakkale birinci sıra milletvekili adayı Muharrem Erkek ilçede kent esnafını ve işçi sendikasını ziyaret ettiler. Özacar ve Erkek, “7 Haziran`da çok şey değişecek. Yaşanacak bir Türkiye için CHP bu ülkeyi yönetmek için kadrolarıyla göreve hazır” dediler.

505
 
CHP’nin birinci sıra milletvekili adayı Avukat Muharrem Erkek, seçim çalışmaları için geldiği Gelibolu’da esnaf ziyaretlerinde bulunurken, Türk Harb-İş Sendikası’nın Gelibolu Şube Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar veCHP İlçe Başkanı Nihat Demirsu`nun da katıldığı ziyaretler kapmasında Türk Harb-İş Sendikası Gelibolu Şube Başkanı Hakan Çardak ile görüşüldü. Erkek, burada yaptığı açıklamada “Seçim bildirgemiz oldukça ses getirdi ve iktidarın kafasını adeta allak bullak etti. Seçim beyannamemizin toplumun her kesiminde tartışılması yankı uyandırması önemli bir şey. Herkes bu beyannameyi çok önemli görüyor. Bizim tercihimiz ve önceliğimiz çok net. Tercihimiz yoksuldan, emekliden, emekçiden yana” şeklinde konuştu. Sendikanın yetkili kurullarının ve işyeri temsilcilerinin da hazır bulunduğu buluşmada partisinin emek politikalarını anlatan ve kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren CHP adayı Erkek, “Yapacak çok işimiz var, ama bunları yapabilecek gücümüz, projelerimiz ve kadrolarımız da var. Yeni anayasamızı yapacağız, siyasi partiler ve seçim kanunumuzu yeniden yapacağız” dedi. CHP olarak öncelikli hedeflerinin refah seviyesi yüksek bir toplum yaratmak olduğuna dikkat çeken Muharrem Erkek, “Yoksulluğa, işsizliğe, kayıt dışılığa, iş gücünün niteliğine ve ücretlerin düşüklüğüne dair sorunların çözümünü sadece piyasaya bırakmayacağız. Bu sorunların çözümünde devlete düşen sorumlulukların yerine getirilmesini sağlayacağız. Büyüme stratejisini; üretim, gelir dağılımı, sosyal kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında tasarlayacak ve uygulayacağız” diye konuştu.
 
 
 
Erkek, “Yukarıda birileri zenginleşti”
CHP adayı Muharrem Erkek’in Gelibolu’daki programını gece de Güneyli Köyünde sürdürdü. İlçe Başkanı Nihat Demirsu, Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve ilçe örgütünün eşlik ettiği ziyarette çiftçilere seslenen Erkek, şu ifadeleri kullandı: “Çitçi, son 10 yılda iki Trakya büyüklüğünde alan ekmiyor, zarar ediyor. CHP`nin çiftçimiz için, işçimiz ve emeklilerimiz için taahhüt ettiği projelerin toplam maliyeti bütçemizin sadece yüzde 3`ü. AKP iktidarında bir zenginleşme oldu. Ama zenginleşme tepede oldu, tabanda değil. Çiftçimiz zenginleşmedi. Yukarıda birileri zenginleşti”
 
“Ayrımcılığa son verilmeli”
Partisinin milletvekili adayı ve yetkili kurulları ile Güneyli köyündeki yurttaşların kandilini kutlayan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “Ülkemiz çok kutuplaştırıldı, ne yazık ki birbirini ötekileştirdi. Bizim toplum olarak tekrar sevgi ve hoşgörüyü kazanmamız lazım” sözleriyle başladığı konuşmasında yerel konular başta olmak üzere ülke gündemine ilişkin düşüncelerini sıraladı, partisine oy istedi. CHP’nin ayrıştırma ve kutuplaşmadan değil, uzlaştırma ve birleştirmeden yana olduğunu vurgulayan Özacar, “Bizler kamu hizmetlerinde eşitlikçi bir anlayışla hareket edilmeli ve farklılıklara saygılı davranılmasını istiyoruz. Korku ve şüphe üzerine kurulu siyaset anlayışını ortadan kaldıracak, güven, diyalog ve karşılıklı anlayış kültürünü yerleştirmek istiyoruz. Bu nedenle kutuplaştırıcı anlayışı ortadan kaldıracak, toplumsal barışı tesis edecek tek parti CHP’dir” dedi.  (Seçkin Sağlam)
Paylaş