Destanı, “Gelibolu Algelincik” ile anlatacaklar

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nün organize ettiği Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sanatçıları Müzik Topluluğu tarafından, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının da katkıları ile sahnelenecek olan “Gelibolu Algelincik” isimli müzikli sahne eseri, Çanakkale`deki mehmetçiğin kahramanlığını anlatacak.

1361
 
Çanakkale Kara Savaşları`nın 99`uncu yılı etkinlikleri kapsamında 23 Nisan tarihinde (bugün) sahnelenecek olan "Gelibolu Algelincik" İsimli Müzikli Sahne Eseri İÇDAŞ Kongre Merkezi`nde düzenlenecek. Ayça Nur Kip Akyol`a ait olan “Gelibolu Algelincik” isimli müzikli sahne eseri Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sanatçıları Müzik Topluluğunca, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının da katılımı ile Çanakkalelilerle buluşacak. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada “Gelibolu Algelincik eseri, Mehmetciğin insanlığının ve kahramanlıklarının anlatıldığı: askerlerin savaş günlüklerinden oluşan öyküyle tüm dünyaya barış mesajı vermektedir” denildi. Ücretsiz olarak Çanakkalelilerle buluşmaya hazırlanan “Gelibolu Algelincik” isimli müzikli sahne eseri davetiyeli olup, davetiyeleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nden temin edilebilir. Müzikli sahne eserinde Atatürk`ün sesini ise, Türk Sinemasında “Kel Oğlan” karakteri ile tanınan ünlü oyuncu Rüştü Asyalı seslendirecek.
 
Roller ve kadro
“Gelibolu Algelincik” isimli müzikli sahne eserinin korosu, Emine Gürsel, Hasibe Keklikçi, Neslihan Gürsoy, Yeşim Karaibrahimoğlu, Zerrin Naycı, Ali Toprak, Cemal Mutlu Benlioğlu, Ertuğrul Sevindik, Güngör Şakar, Zafer Albayrak, isimlerinden oluşurken, balerin Betül Karapolat ve ANKA Derneği dansçıları da geceye katkı sağlayacak. Ayrıca müzikli sahne eserinde Ahmet Mahir Kılıç (Viyola), Bülent Tetik (Ud), Cüneyt Kırsan (Kanun), Evren Turna (Keman), Halil Uğur Kutlu (Vurmalı) Mete Sentin (Çello), Murat Günaydın (Vurmalı) Onur Akkuş (Keman), Orhan Yavuz (Bağlama) Recai Nurikadıoğlu (Ud) Süleyman Yardım (Nefesliler), Turgay Özkızıltaş (Vurmalı) da görev alacak. Müzikli sahne eserinde kadrodaki rol dağılımı ise, Atatürk’ün Sesi; Rüştü Asyalı Mehmetçik 1; Güngör Şakar, Mehmetçik 2; Zafer Albayrak, Mehmetçik3; Haser TEK,Norma; Zerrin Naycı Mehmet; Ferhat Mutlu, Ferhat; Ekrem Tamer, Şirin; Ayça Nur Kip Akyol, Melek; Emine Gürsel / Güzin Yıldız, John Kasidehan; Ali Toprak / Ertuğrul Sevindik, Nurcan; Ayşe Meral, Ayşe; Neslihan Gürsoy/Yeşim Karaibrahimoğlu, Anlatıcı; Murat BEŞİK, Anlatıcı; Sibel Türkoğlu, isimlerinden oluştu.
Paylaş