Ders zili çalıyor

Milli eğitimin temelinde yatan sorunların yoğunlaşıp, bu yıl daha da karmaşık hale getirildiği ileri sürülen 4+4+4 eğitim sisteminin sorunlar ile dolu programının 2012-2013 dönemi bugün Çanakkale’de okullarda çalacak ders ziliyle başlıyor.

300
Türkiye’de 4+4+4 eğitim sistemi kaosu yaşanırken, bir hafta öncesi derse başlayan birinci sınıf öğrencileri için uyum programı da sona erdi. Çanakkale’de yaklaşık 73 bin öğrenci, sabah saatlerinde gerçekleşecek açılış törenleriyle eğitim öğrenime başlıyor.
 
12 yıllık zorunlu eğitimle birlikte okula başlama yaşını 66 aya çeken MEB’in yeni düzenlemesi ile birlikte Çanakkale’de ilköğretim ve okul öncesine kayıt yaptıran 60-66 ay arası 832 öğrenci ve 1.999 ilköğretim öğrencisi ile birlikte 2 bin 831 öğrenci geçtiğimiz hafta ders başı yapmıştı. Bu gün ise diğer öğrenciler sabahın erken saatlerinde okullarının yolunu tuttu. Okulların bahçesinde düzenlenecek olan törenlerin ardından öğrenciler, büyük tepkilere neden olan 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında derslerine başlayacak. 4+4+4 nedeniyle büyük tedirginlik yaşayan veliler de çocuklarıyla birlikte bugün okul önlerinde toplanacak.
Paylaş