Demokrasi dersli festival açılışı…

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Korolor Festivali`nde ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner`e yanıt verdi.

743
 
Çanakkale 2013 Korolor Festivali`ne Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ÇOMÜ Rektörü Sedat Liçaner arasındaki karşılıklı atışmalar damga vurdu. Çanakkale`de 2.`si düzenlenen Korolor Festivali açılış töreninde yapılan protokol konuşmaları dikkat çekti. ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, yaptığı açılış konuşmasında Gezi Parkı olaylarına atıfta bulunarak çok sesliliğe dikkat çekerken, daha sonra sahneye çıkan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Rektör Laçiner`in ifadelerine katıldığını belirterek; “Hayatın tüm sesleri bir ahenktir. Ama koroda bazı bet sesleri ayıklamak lazım. Barışın içerisindeki bet sesleri ayıklamak lazım. Mesela o seslerin içerisinde TOMA sesi ve bibergazı sesi olmamalı” dedi.
ÇTSO Kongre Fuar Merkezi`nde gerçekleştirilen Korolor Festivali`nde bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner; “Dünya dönerken bile ses çıkarıyor. Bazıları, seslere gürültü diyorlar ama gürültü anlamadığımız sestir. Eğer sokağa kulak verirseniz, sokaktan gelen sesin son derece anlamlı olduğunu görürsünüz. Seslere kulak vermezseniz gürültüden ibarettir. Bir diktatör için insanların sesi gürültüdür. Bunun kırılması gerekir. Ama demokratik bir ülkede insanların sesi duyulması gereken bir şarkıdır. Sadece kendi, sesimizi dinlemeye odaklanırsak, bizim dışımızdaki insanların sesleri anlamsız gürültülere neden olur” dedi. Rektör Laçiner`in bu konuşması katılımcılardan alkış aldı.
 
 
“TOMA ile bibergazı sesi olmamalı”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; Rektör Laçiner`in ifadelerine karşılık “Hayatın tüm sesleri bir ahenktir. Ama koroda bazı bet sesleri ayıklamak lazım. Barışın içerisindeki bet sesleri ayıklamak lazım. Mesela o seslerin içerisinde TOMA sesi ve bibergazı sesi olmamalı” dedi.. Barışın içerisinde bet seslerin ayıklanması gerektiğini kaydeden Başkan Gökhan; “Mesela o seslerin içerisinde TOMA sesi ve bibergazı sesi olmamalı” dedi. Başkan Gökhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Rektör hocamızın söylediklerine aynen katılıyorum. Koro aynı zamanda bir barış ifadesidir. Yani çok sesliliğin sonuçta bir ahenk içerisinde bir mutluluk yarattığı bir barış yarattığı ortamı ifade ediyor. Çok seslilik aynı zamanda bir barışın ifadesidir. Ama şöyle bir şey var. Mesela bir koro oluşturulurken, sesi uygun olmayanlara şansını başka bir sanat dalında kullan denilir. Bet sesleri muhtemelen koroda barındıramazsın. Muhtemelen böyle olur. Evet doğrudur. Hayatın tüm sesleri bir ahenktir. Ama koroda bazı bet sesleri ayıklamak lazım. Barışın içerisindeki bet sesleri ayıklamak lazım. Mesela o seslerin içerisinde TOMA sesi ve bibergazı sesi olmamalı. Gerçekten bu ülkenin ve toplumun barışa ihtiyacı var. Barış içerisinde yaşayacağız ve yaşıyoruz. Gençler özgürlüklerine ve demokrasiye sahip çıktıkça bu ülke çok uzun yıllar dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almaya devam edecektir. Bunu yapabiliriz ve yapabiliyoruz. O bakımdan birilerinden korkarak değil, birlik ve barış içersinde olacağız ve olmaya devam edeceğiz.”
 
 
“Sanat bir toplumun ruhunu yansıtır”
Sanatın bir toplumun ruhunu yansıttığına dikkat çeken Başkan Gökhan; “Çanakkale mutlaka bir üniversite kenti olmalıdır. İyi üniversiteler olmalıdır. Üniversitemiz adım adım bu yolda ilerlemektedir. Bir kentin gelişmesinde üniversite çok önemli bir unsurdur. Sanatta bunun çok öenmli bir parçasıdır. Bir toplum sanatsız kalamaz. Sanat bir toplumun ruhunu yansıtır. Dolayısıyla üniversitede buna fırsat verir” dedi. Başkan Gökhan festival açılışında yaptığı bu konuşma nedeniyle katılımcılardan yoğun alkış topladı.
Paylaş