Çözdü mü, çözülecek mi?

AKP`nin Çanakkale Belediye Başkanı Adayı Mehmet Daniş`in mail adresinden gönderilen `Esnafın sorununu Daniş çözdü` başlıklı haber kafalarda soru işareti yarattı.

961
AKP`den Çanakkale Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Daniş çalışmalarını sürdürüyor. Son günlerde esnafın işgaliye ve reklam giderleri gibi ücretlendirmelerin yeniden düzenlenmesi kent esnafının tepkisine neden olmuş, ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da esnafa destek olarak, düzenlemenin hükümet tarafından tekrar gözden geçirilmesi için çeşitli temaslarda bulunmuştu.. Ekonomik anlamda esnafın sıkıntı çektiğine dikkat çeken Başkan Gökhan; bu ücretleri esnafın ödeme gücünün olmadığını söyleyerek hükümete çağrı da bulunmuştu. Ancak, AKP`li vekil ve Çanakkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş`in mail adresinden gönderilen haberde esnafın sorununu çözdüğü ileri sürüldü. `Esnafın sorununu Daniş çözdü` başlıklı haberde, Daniş`in “Ankara ile sürekli temas halindeydim. Konuyu yakından takip ettik. İnşallah haftaya sorun çözülecek” şeklindeki açıklaması kafaları karıştırdı.
 
Çözülen bir şey yok
Ortada çözülen bir şey yok iken “Esnafın sorununu Danış çözdü” başlığı ile verilen haberin etik olmadığı, aynı zamanda “Haftaya inşallah çözülecek” şeklinde belirsiz bir tarz ile siyaset yapmanın esnaf vatandaşlar için yapılan bir duygu sömürüsü olduğu belirtildi. Kaldı ki böylesi bir gelişimi Mehmet Danış’ın tekeline alması, bunun üzerinden siyasi fayda sağlamaya çalışması, bu uygulamaya tepki gösteren yüzlerce esnafın iradesine ve göstermiş olduğu duyarlılığa da saygısızlık olduğu ifade edildi.
Paylaş