CHP’de Danışma Kurulu’na doğru

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Pazar günü gerçekleştirilecek Danışma Kurulu öncesi açıklama yaparak, “Güncel gelişmeleri ve yerel seçimleri konuşacağız” dedi.

622
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanlığı organizasyonundaki Danışma Kurulu, 27 Ekim Pazar günü Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu`nda gerçekleştirilecek. Danışma Kurulu öncesi açıklamada bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, “Danışma Kurulu`muz Pazar günü Nikah Salonu`nda saat 11`de gerçekleştirilecek. Buradaki gündemimiz güncel siyasi gelişmeler ve seçim sürecinin enine boyuna tartışılması, konuşulmasıdır. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Hem güncel siyasette kent yerelinde, partimizde tartışılması ve konuşulması gereken konular var hem de yerel seçimler önceki seçimlere göre çok daha büyük bir önem taşımaktadır. Çanakkale`deki CHP ve sosyal demokrat iktidarın devamının sağlanması noktasında partililerimizle fikir alış verişinde bulunacağız” dedi.
 
“Danışma kurulunun çağrılıları bellidir”
Önder, parti üyelerinin sayısının belli olduğu ve söz konusu alanın yeterli gelmediği dolayısıyla bir organizasyon eksikliğinin olduğu yönündeki eleştirilere de cevap verdi. Önder, “Danışma Kurulu`nun çağrılı üyeleri bellidir. Bunlar kimlerdir, milletvekilleri, il başkanı, il yöneticileri, merkez ilçe başkanı ve yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, partili belediye başkanları ile eski yönetici ve eski seçilmiş belediye başkanları, meclis üyeleri ve milletvekillidir. Dolayısıyla biz toplantıyı biraz daha genişlettik ve gelip konuşmak isteyen, eleştirmek isteyen üyelerimize de açtık” dedi.
 
“Aday adaylarına yönelik değildir”
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, ayrıca aday adaylarına yönelik bir platform olarak algılanan ve bu yönde eleştirilerin yapıldığı Danışma Kurulu`nun aday adaylarına yönelik olmadığını da ifade etti. Bu kurulun partinin eski ve mevcut seçilmişleri ile eski ve mevcut yöneticilerinin bir araya gelerek güncel sorunları tartıştığı, fikir alışverişinde bulunduğu bir ortam olarak değerlendiren Önder, “Zaten bir kısmı basına açık, bir kısmı kapalı olacak. Dolayısıyla herkes kendi görüşüne özgürce ifade edebilecek. Herkesin özgürce eleştiri yapabildiği, yapılan eleştirilere cevap verebildiği meşru bir zemin olacak” dedi.
Paylaş