"Çevre felaketlerine duyarsız kalmayalım”

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız ile yönetim kurulunu ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, havaalanının başka bir alana taşınmasının kentin geleceği açısından çok önemli olduğunu görüşünü yinelerken, Kazdağları’nın da önemine dikkat çekerek yaşanabilecek felaketlerin önlenmesi için işadamlarının da gerekli duyarlılığı göstermesini talep etti.

388
 
Ziyarette konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, havaalanının başka bir alana taşınmasının kentin geleceği açısından çok önemli olduğunu görüşünü yinelerken, Kazdağları’nın da önemine dikkat çekerek yaşanabilecek felaketlerin önlenmesi  için işadamlarının da gerekli duyarlılığı göstermesini talep etti. Havaalanı ile ilgili kentin dışına taşınması gerektiği görüşünü yineleyen Soydan; “Havaalanı kentin yerleşim anlamında gelişmesini engellemektedir. Havaalanı daha uygun bir yere taşınabilir. Havaalanının pisti uzatılacak ve bakıma alınacak. Pist büyürken, mevcut pist sökülüp yeniden beton dökülecek. Havaalanı satılırsa. Burası değerli bir yer. Bu parayla 5 tane havaalanı yapabilirsiniz. Bu görüşümü yeniliyorum. Havaalanının başka bir yere taşınması Çanakkale’nin geleceği için çok önemlidir. Bunu bir siyasi bir görüş olarak ortaya koymuyorum” dedi.
 
“Çanakkale’yi korumak hepimizin görevi”
Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketini bilim adamlarıyla birlikte ÇASİAD’ın gündeme getirmesini talep eden Soydan; “Kazdağları dünyanın geleceği ve yaşamın devamı için çok önemli bir yerdir. Bu anlamda ÇASİAD’ın önümüzdeki günlerde bilim adamlarıyla birlikte bu konuyu gündeme taşımasını istiyorum. Çanakkale yeni kurulacak olan termik santralleriyle beraber hem tarım hem de insan yaşamı bir cehenneme dönüşecektir. Çanakkale, dünyada eşi benzeri az bulanan bir ildir. Bu önemli kenti hep birlikte daha ileriye taşıyalım. Kurulu olan termik santralleri de Avrupa Birliği standartları çerçevesinde çalışmasını sağlayalım. Yani çevreye daha az zarar verir hale getirelim. Çanakkale’yi korumak hepimize düşüyor” diye konuştu.
 
Öte yandan Soydan, Vakıf İş Hanı ile Belediye İş Merkezi’nin yıkılarak meydan çalışması yapılabileceğini ancak bu görüşe herkesin destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. ÇASİAD olarak Kazdağları ile ilgili bir çalışmalarının olacağını ifade eden ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız ise AKP ve CHP’li milletvekillerinin birlik ve beraberlik içerisinde kent için bazı projelerde görüş birliğine vardığını anımsattı. Yıldız; “Bu birliktelik Çanakkale’de çok güzel işlere vesile olacaktır” dedi.
Paylaş