Çanakkale'nin acı kaybı

647

Çanakkale Belediyesi Meclis Üyesi, Çanakkale Borusu Avukatlarından, kentin ve Cumhuriyet Halk Partisi`nin etkili isimlerinden Deniz Karaduman, dün sabah saatlerinde yaşama gözlerini yumdu. CHP`de gençlik kolları başkanlığından başlayan siyasi hayatı, parti içinde birçok görevlerle süren, son olarak Belediye Meclis üyeliği yapan, Deniz Karaduman`ın son yolculuğu için belediye binası önünde tören düzenlendi. Karaduman`ın ailesi, mesai arkadaşları ve sevdikleri Çanakkale Belediyesi önünde bir araya geldi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi CHP Grup başkanvekili Av. Erdal Gezen, Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, belediye çalışanları ve sevenlerinin katıldığı törende, Karaduman`ın ailesi ve dostları gözyaşlarını tutamadı. Belediye önünde düzenlenen törende Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Bu manevi kandil gününde kardeşimizi ebedi aleme uğurlamanın üzüntüsü içinde, son görevimizi yerine getirmek, hakkımızı helal etmek için bir araya geldik" dedi. Burada gerçekleşen törenin ardından Çanakkale Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyesi Avukat Deniz Karaduman Yalı Camisinde kılınan ikindi namazından sonra Çanakkale eski Mezarlığında defnedildi. 

"Deniz kardeşimiz, destek olmayı seven bir arkadaşımızdı"
Gökhan, merhum Karaduman`la uzun yıllar kent için birlikte çalıştıklarını kaydederek, "Bu manevi kandil gününde kardeşimizi bedi aleme uğurlamanın üzüntüsü içinde, son görevimizi yerine getirmek, hakkımızı helal etmek için bir araya geldik. Böyle zamanlarda insan ne diyeceğini kestiremiyor. Ailesini, babasını, annesini tanıyoruz. Belediye meclisinden beraber çalışıyorduk. Birlikte siyaset hayatında da beraberdik. Destek olmayı seven bir arkadaşımızdı" sözlerine yer verdi. 
 
"Çanakkale`ye hizmet için çaba gösterdi" 
Av. Deniz Karaduman ile anısını paylaşan Başkan Gökhan, "Benim bir davamda avukatım değildi. Son celsede, karar celsesinde dedi ki, `Bana vekalet ver. Ben de bulunmak istiyorum. Ve ona vekalet verdim. Bu benim için çok önemli. Dostluk bu. Hiçbir menfaat yok. Kendi gönlünden söyledi ve yaptı; bunları anlatmazsam hak kalırdı. Deniz kardeşimizle 2019 yılından bu yana Belediye Meclisinde beraber çalışıyoruz. Çanakkale`ye hizmet için çaba gösterdi" diye belirtti. 
 
"Siyaseten de beraberdik"
Karaduman`ın kent siyasetinde tanınan ve sevilen insanlardan biri olduğu kaydeden Gökhan sözlerini şu şekilde sonlandırdı, "Geçtiğimiz dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi`nin de bir üyesiydi. İl gençlik kolları başkanlığı, ilçe yöneticiliği yaptı. Siyaseten de beraberdik. Babası Mustafa amca partimizin cevval insanlarından bir tanesiydi, hakeza annesi de öyleydi. Onların da hatıraları büyük. Ailesine de sabırlar diliyorum. Ailesi, eşi ve çocukları; en çok üzülenlerin başında geliyor. Onlarla dostluğumuz devam edecek. Kızları bizim kızlarımızdır. Her zaman ihtiyaç duyduklarında biz varız. Beleye meclisine, Çanakkale Barosu`na, tüm meslektaşlarımıza, Cumhuriyet Halk Partililerimize, kentin saygı değer halkına baş sağlığı diliyorum. İyi anılarla gittiğine göre, mekanı cennet olmasını diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.
(Seçkin Sağlam-Damla Yeltekin) 
Paylaş