Çanakkale yolu, çile dolu!

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Kabatepe-Eceabat arasında yol çalışması nedeni ile Adalıların, Çanakkale yolunda büyük çile çektiklerini dile getirdi. Kapatepe`den sonra 45-50 kilometrelik yoldan dolaşmak zorunda kaldıklarını ifade eden Başkan Çetin, “Bu insanlara bu kadar çile çektirmenin anlamı nedir? O insanlar vilayete işlerini görmek için geliyor, gezmeye eğlenmeye gelmiyor ki” ifadelerini kullandı.

1279
Kabatepe-Eceabat arasındaki yol yapım çalışmaları nedeni ile Gökçeadalıların olumsuzluklarla karşılaştığını ifade eden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Kabatepe ile Eceabat arasında asfalt çalışması nedeni ile yol kapalı vaziyette. Bu durum en çok da Gökçeadalıları etkiliyor. Her gün Çanakkale`de işi olan Adalılar, büyük bir çile çekiyorlar. İki güç gündür Gökçeadalılar, bütün yarımadayı turlayarak Eceabat`a geliyorlar. Yaklaşık 45-50 kilometrelik oldukça virajlı bir yol üzerinden Eceabat`a ulaşmak durumda kalıyorlar. Yani her sabah çiğ yağıyor ve bu kadar virajlı bir yolda ulaşımı sağlamak da oldukça güçtür. Her gün bir kaza tehlikesi ile insanlarımız yolculuk yapmak zorunda kalıyor” dedi.
 
Çanakkale-Gökçeada seferi yapılamaz mı?
“GESTAŞ veya Karayolları, vatandaşını bu kadar düşünmez mi?” diye soran Başkan Çetin, “En azından bu çalışmaların olduğu günlerde GESTAŞ, direkt Gökçeada-Çanakkale seferi yaparak, insanları bu rezillikten kurtaramaz mı? Bu kadar düşüncesizlik olur mu? Şuanda Kabatepe`ten bir sürü otobüs, kamyon, tır ve araba Kum Köy tarafından Yarımadayı turlayıp, Eceabat`tan gemiye binecek, oradan da Çanakkale`ye. Çile yani. Bir gemi ile insanlar Çanakkale`ye gitsin, Çanakkale`den dönsün. Bu insanlara bu kadar çile çektirmenin anlamı nedir? O insanlar vilayete işlerini görmek için geliyor, gezmeye eğlenmeye gelmiyor ki” ifadelerini kullandı.
Paylaş