"Çanakkale`ye yakışan bir meydan olmalı"

MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, kentin gündemini meşgul eden Çanakkale Evi Projesi tartışmalarına müdahil oldu.

656
Çanakkale’de geçici olarak durdurulan Çanakkale Evi Projesi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Konu ile ilgili açıklama yapan MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, kente hizmet anlayışının siyasi malzeme haline getirilmemesi gerektiğini söyledi.
 
Çanakkale Evi Projesi’nin yer aldığı iskele meydanının hem kentin tarihi hem de sosyolojik önemine uygun bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Uğur; “Şehirlerin gelecekleri ile ilgili karar verenler bireysel çıkarları değil toplumun genel menfaatlerini düşünmek zorundadır. Çanakkale iskele meydanına geniş bir alan olarak toplumsal yararlanmaya açık ve Çanakkale’nin hem tarihi hem sosyolojik önemine uygun bir şekilde meydan düzenlenmesi yapılmalıdır. Yine şehrin planlanmasından sorumlu olan merciler bu planlamayı yaparken halkın ortak yaşamasından doğan ihtiyaçlarını karşılayabilecek (yollar,kaldırımlar,yeşil alanlar,parklar,otoparklar vb.) alanları oluşturmak durumundadırlar. Şehirler tarihi mekanları, meydanları, köprüleri velhasıl toplumun ortak kullanımlarına açık alanlarıyla tanınırlar ve anılırlar.
 
Bu açıdan bakıldığında Çanakkale iskele meydanının Çanakkale’nin karekteristik özelliklerini yansıtacak şekilde düzenlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Şehrin doğru şekilde planlanması arsaların getireceği ranttan daha önemlidir. Şehrin birçok yerinde otel ve iş merkezi yapılacak alan bulunabilir ancak bir ikinci iskele meydanı bulunamaz. Şehrin tıkanmış olan ana alterleri ivedi şekilde genişletilmeli otopark sorunları çözülmelidir. Dolayısı ile MHP olarak; iskele meydanında yapılması düşünülen, inşaat Anafartalar Oteli’nin bulunduğu yere Çanakkale’ye yakışan bir meydan düzenlemesi yapılmalıdır. Çanakkale’ye hizmet anlayışı siyasi ve ekonomik malzemesi haline getirilmemelidir” dedi.
Paylaş