Çanakkale Sağlık Tesisleri Deprem Riskine Karşı Güçleniyor!

Çanakkale'de sağlık hizmetlerinin kesintisiz devamlılığı için önemli bir adım atıldı! Belediye ekipleri vatandaşların sağlığına doğrudan etki eden sağlık tesislerinin deprem riskini detaylı bir şekilde analiz etti.

103

Çanakkale Belediyesi ile Sağlık İl Müdürlüğü arasındaki iş birliği sayesinde il merkezindeki 24 sağlık tesisinde kapsamlı bir inceleme gerçekleştirildi. Hem tahribatlı hem de tahribatsız yöntemlerle yapılan bu detaylı analizler sonucunda deprem risk analiz raporları hazırlanması çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmalar sadece il merkezinde değil, ilçelerde de yapılıyor. Teknik ekip, 12 ilçedeki sağlık tesislerinde de saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Elde edilen veriler, bilgisayar ortamında detaylı bir şekilde analiz edilerek her bir bina için ayrı ayrı deprem risk analiz raporları oluşturuluyor.

Bu önemli proje sayesinde, olası bir deprem durumunda sağlık tesislerinin hasar görmesinin önüne geçilmesi ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi hedefleniyor. Çanakkale Belediyesi ekipleri, vatandaşlarının güvenliği ve sağlığı için özverili bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

(YUSUF SONKURT)
Paylaş