Çanakkale, EXPOTROİA için kolları sıvadı

Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) öncülüğünde düzenlenecek olan ve çok sayıda kurum ve kuruluşun destek verdiği 100. Yıl EXPOTROİA Gıda ve Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilere üçüncü kez açacak.

711
 
 
14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan 100. Yıl EXPOTROİA Gıda ve Tarım Fuarı için hazırlıklar şimdiden başladı. Kentin önemli markası, her geçen gün büyüyen ve 2015 yılında farklı bir alanda, farklı bir anlayışla düzenlenecek olan EXPOTROİA Gıda ve Tarım Fuarı`nın bilgilendirme toplantısı ÇASİAD Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş, işadamları ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu; 2013 yılında ÇASİAD ailesi ile Çanakkale’ye merhaba diyen EXPOTROİA`nın büyüyen marka değeri, uluslararası ve ihtisaslaşmış kimliği ile bugün artık 3. yaşında olduğunu söyledi. Akarsu; "Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne her zaman Çanakkale Bölgesi menfaatine olan tüm girişimlerin ve çalışmaların koşulsuz destekçisi olduk. Önceliğimiz bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması oldu. Her zaman ortak aklın ve birlikteliğin sinerjisini kullandık. 2013 Yılında ÇASİAD Ailesi ile Çanakkale’ye merhaba diyen EXPOTROİA, büyüyen marka değeri, uluslararası ve ihtisaslaşmış kimliği ile bugün artık 3. yaşındadır. 2014 yılında EXPOTROİA için söz verdiğimiz 5 ana hedefimizi gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz. İlk hedefimiz kurumlar arası birlik ve beraberliğin gelişimine destek olmaktı. Bugün, Çanakkale’nin tüm Kamu Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütlerinin, Meslek Odalarının, basın kuruluşlarının, üniversite camiamızın Çanakkale için bir araya geldikleri özel bir gündür. 14–17 Mayıs 2015 tarihinde Çanakkale Valiliğinin himayeleri ile ÇASİAD, Çanakkale Ziraat Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ortak organizasyonu, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Türkiye Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği ve daha birçok kurumun desteği ile 100. Yıl EXPOTROİA Gıda ve Tarım Fuarı olarak düzenlenecektir. Toplam 20’den fazla Kamu Kurumu ve Sivil Toplum Örgütünün ortak hareketi ile EXPOTROİA, ilimizin 2015 yılı için en önemli organizasyonları arasında yerini almıştır" dedi.
 
 
"Binlerce ziyaretçiyi ağırlamayı düşünüyoruz"
"İkinci hedefimiz EXPOTROİA’nın Çanakkale’nin lokomotif sektörlerinden birinde ihtisaslaşması idi" diyen Akarsu; "Bugün EXPOTROİA, 2015 Yılında Çanakkale’mizin en önemli sektörlerinden biri olan Gıda ve Tarım sektöründe ihtisaslaşma sürecine geçmiştir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine yapmış olduğumuz 3. Yıl Fuar Organizasyonu Başvurumuz onaylanmış, 2015 Türkiye Fuar takvimine girmiştir. Üçüncü hedefimiz de EXPOTROİA’nın Uluslararası bir fuar organizasyonu olmasıydı. Fuar kapsamında Gelibolu savaşlarında aktif rol oynayan İngiltere, Almanya, Avustralya, Yeni Zelanda ülkeleri için özel alanlar ayrılacak olup, komşumuz balkan ülkelerinin katılımına istinaden ilgili meslek örgütleri ile temaslar sürdürülmektedir. Aynı zamanda Sayın Valimiz Ahmet Çınar’ın önerisi ile Rusya Büyükelçiliği ile Rusya Tarım ve Gıda kurum ve kuruluşlarının katılımı hususunda özel davet gönderilmiştir. Dördüncü hedefimiz; EXPOTROİA’nın her geçen yıl ticari hacminin arttırılması idi. Bugün EXPOTROİA 100. YIL GIDA ve TARIM FUARI, mevcut KİPA AVM’nin yanında bulunan 47.000 m2 alanda 3 farklı konsepte ürünlerini ziyaretçileriyle paylaşacaktır. Bu alanın 2000 m2 sinde kapalı alan olarak tarıma dayalı sanayi ürünlerimiz, markalarımız, değerlerimiz yer alacaktır. Aynı zamanda teknik forumların gerçekleşeceği kapalı bir toplantı salonu yer alacaktır. 14 Mayıs 2015 Dünya Çiftçi Günü EXPOTROİA çeşitli etkinliler ile kutlanacak olup, fuar süresince ülkemizden binlerce kişinin ziyareti sağlanacaktır. Bildiğiniz gibi ÇASİAD, aralarında TÜSİAD’ın da bulunduğu ülkesel federasyonumuz TÜRKONFED’e bağlıdır. Bizim bölgemizdeki federasyonumuz ise GÜNMARSİFED’dir. 2014 yılında yapılan görüşmeler neticesinde 2015 EXPOTROİA 100.YIL GIDA VE TARIM FUARINA, TÜKONFED e bağlı SİAD’lardan büyük bir katılım konusunda TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatçı ile ülkemizdeki büyük ölçekli kuruluşlarımızın katılımı ve ziyareti konusunda geniş kapsamlı çalışmalar yapılması konularında mutabık kalınmıştır. Bu katılım Türkiye’deki büyük iş hacimlerine sahip önemli Sanayici ve işadamlarımıza İlimizin değerlerinin markalarının ve kültürünün de tanıtılmasına vesile olacaktır. Beşinci hedefimiz EXPOTROİA’nın Çanakkale’mizin tanıtımında lokomotif olmasıydı. Bu gelişimin Çanakkale Zaferinin 100. yılına denk gelmesi ise ayrı bir anlam ve heyecanı da beraberinde getirmektedir" şeklinde konuştu.
 
"Çanakkale’nin vazgeçilmez bir değeri oldu"
EXPOTROİA`nın büyüyen marka değeri ile Çanakkale’nin vazgeçilmez bir değeri olduğunu kaydeden Akarsu şu şekilde konuştu: "100. yıl etkinlikleri arifesinde; EXPOTROİA ulaştığı hacim, yakaladığı sinerji, ve sağlayacağı binlerce ziyaretçi potansiyeli ile 2015 yılında Çanakkale’mizi ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına hizmet edecek en önemli argümanlarımızdan biri olmuştur. EXPOTROİA büyüyen marka değeri ile artık Çanakkale’nin vazgeçilmez bir değeri olmuştur. Bu durum yalnız ÇASİAD Ailesini değil, tüm Çanakkale halkını, İş Dünyasını, sivil toplum kuruluşlarını, kamu kurum ve kuruluşlarını gururlandırmaktadır. Ben bu vesile ile bu çalışmalarımıza katkı veren, emek veren, destek veren, himaye eden başta Sayın Valimiz olmak üzere Sayın Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Kamu kurumlarımızın değerli yönetici ve mensuplarına, meslek kuruluşlarında görev yapan değerli işadamlarımıza ve Çanakkale’mizin tanıtımına, gelişimine destek olan herkese tüm dostlarımıza burada ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 14-17 Mayıs 2015 tarihinde 3. sünü düzenleyeceğimiz EXPOTROİA 100. YIL GIDA VE TARIM FUARIMIZIN Çanakkale’miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını, başarılı olmasını, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı vermenizi temenni ediyorum."
100. Yıl EXPOTROİA Gıda ve Tarım Fuarı ile ilgili düşüncelerini dile getiren Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ile Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran da fuarın hem Çanakkale`ye hem de kent ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını kaydettiler.
 
ÇTSO fuara desteğini çekti mi?
Toplantıda bir gazetecinin “Çanakkale Savaşları`nın 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan EXPOTROİA 100. yıl Gıda ve Tarım Fuarı’na bu yıl Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası neden destek vermiyor” şeklindeki sorusuna yanıt veren ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu; “Biz davetimizi yaptık. Katılmama nedenlerini bilmiyoruz. Bu sorunun muhatabı biz değil, ÇTSO’dur” dedi. Fuar için her kurumu davet ettiklerine dikkat çeken Akarsu; “Biz ortak akıl kullanarak, her konuşmamda da dile getiriyorum. Bu Çanakkale’nin fuarıdır. Bütün kurumlar bu anlamda sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Biz bugün dahil olmak üzere Ticaret Odamıza, bütün odalarımıza bütün kamu kurumlarının hepsine davetiye gönderdik. Şuanda ÇTSO tarafından bir katılım olmadı. Biz bunun için her türlü girişimi yapıyoruz. Biz kimseye zorla bir şey yaptıramayız. Biz bu konuda fikrimizi paylaştık. Talebimizi söyledik. Düşüncelerimizi paylaştık. Her şeyimiz açık ortadadır. Bunu onlara sormanız lazım. Bu tabii ki de odanın sorunudur. Biz isteriz ki oda da fuarda yer alsın. Hepimiz odanın üyesiyiz. Belki bundan sonra olabilir. Bu ilk toplantımız. Belki bundan sonra burada olabilirler. Katılmama konusunda sebebinin ne olduğunu bilmiyorum. Ama benim şahsi fikrim, ÇTSO’nun da yer almasını tabii ki isterim” diye konuştu.
Paylaş