Çanakkale delegeleri belirlendi

Türkiye Belediyeler Birliği Birlik Meclisi üye seçimi Çanakkale`de yapıldı. Çanakkale`deki ilçe ve belde belediye başkanları ile meclis üyelerinin katıldığı seçimde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, delegelerin iki AKP, bir CHP belediye başkanından bir de MHP`li Meclis üyesinden seçilmesini önerdi. Başkan Gökhan, “Katılımcılık anlayışı gereği benim önerim budur” dedi.

1314
 
 
Türkiye Belediyeler Birliği Birlik Meclisi üye seçimi ile Çanakkale delegasyonu belirlendi. Dün Parion Otel`de düzenlenen seçim ile asıl üyeliği iki AKP`li, bir CHP`li belediye başkanı ile bir MHP`li Meclis üyesi seçildi. Çanakkale`deki ilçe ve belde belediye başkanlar ile belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başkanlık etti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçim öncesi yaptığı açılış konuşmasında “Türkiye Belediyeler Birliği Birlik Meclisi üyeliğine Çanakkale`de dört milletvekilimiz olduğu için, üç tane belediye başkanı, bir tane de belediye meclis üyesi seçilecektir. Ben il belediye başkanı olarak Türkiye Belediyeler Birliği`nin üyesiyim, dolayısıyla bu seçimde benim seçilme gibi bir durumum yok” dedi.
 
 
“Başarılı bir seçim süreci geçirdik”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale`de il genelinde başarılı bir seçim sürecinin geride bırakıldığını ifade ederek, “Bildiğiniz gibi ilimiz genelinde seçimlerimizi tüm Türkiye`de olduğu gibi tamamladık. Herkes kendi siyasi görüşü doğrultusunda seçimini yaptı. Benim bildiğim kadarıyla Çanakkale`de beldeler de dahil olmak üzere, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan seçimler tamamlandı. Seçimler geride kaldı, artık şimdi, hizmet zamanı. Demokrasinin gereği olan seçimlerden sonra katılımcılık anlayışı çok daha büyük bir önem taşıyor. Benim anlayışı söylüyorum; meclis çalışmaları sırasında parti kimliklerimizi askıya almış bulunuyoruz. Birbirimize saygı ve katılımcılık esası noktasında çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ülkemizde demokrasinin gelişmesini istiyorsak, katılımcılık anlayışını geliştirmemiz lazım” dedi.
 
 
Başkan Gökhan önerisi ile takdir topladı
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçimlerden önce yaptığı konuşmada Çanakkale`de il genelinde AKP`nin birinci parti olduğunu, CHP`nin ikinci parti ve MHP`nin de üçüncü parti olduğunu hatırlatarak, “katılımcılık anlayışı gereği benim önerim, delegelerin iki AKP`li, bir CHP`li ve bir MHP`li üyeden oluşmasıdır. Tabi ki bu benim önerimdir, isteyen aday olup, aday gösterebilir” dedi. Bunun üzerine Lapseki`nin AKP`li Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, grup olarak 5 dakika toplantı izni istedi. Daha sonra Başkan Gökhan`ın önerisi kabul edilerek, iki AKP`li bir CHP`li ve bir MHP`li üyenin seçilmesine karar verildi. Buna göre, Türkiye Belediyeler Birliği Birlik Meclisi üyeliğine AKP`li Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, CHP`li Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ile Gökçeada Belediye Meclis üyesi MHP`li Ertuğrul Eser seçildiler. Yedek üyeliğe ise AKP`li Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile AKP`li Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin seçildiler.
Paylaş