Çanakkale bir ilkle tanıştı...

Çanakkale`de ilk kez Türkiye kanarya ve kafes kuşları federasyonuna bağlı resmi bir dernek oluşturuldu. Dernek Başkanı Erdem Alagök; “Tek amacımız Çanakkale`de amaçları belli ve devamlılığı olan, TKKKF’ya bağlı bir derneği oluşturmaktır” dedi.

1035
Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu`na bağlı oluşturulan Çanakkale kanarya ve kafes kuşları yetiştiricileri derneğin birinci olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Erdem Alagök, 23 Mart’ta dernekler masasının Dernek Tüzüğünü onaylamasının ardından Çanakkale kanarya ve kafes kuşları yetiştiricileri derneğini resmen kurduklarını ifade ederek; “Dernek, kurucu üyeler tarafından iki amaç üzerine kurulmuştur. Birincisi kanarya yetiştiriciliğine emek vermiş hedefi ve amacı olan arkadaşları bir dernek altında toplayarak bilgi paylaşımını ve getireceği dostlukları ileriki yıllara taşıyarak Çanakkale`de köklü bir derneği oluşturmak. İkincisi, derneği TKKKF`ye bağlamak ve Türkiye çapında resmi bir unvan alarak Çanakkale`de mevcut kanaryacılığı bilgi, çeşitlilik, kalite ve ekonomi açısından daha kapsamlı olarak yapmak” dedi.
 
Alagök şunları söyledi; “Kurucu üyeler olarak; dernek kuruluş çalışmaları ve üye kaydı aşamasında gerek geçmişten gelen gerekse yaşadığımız süreçte bazı arkadaşlarımız ile alınganlıklar ve kırılganlıklar yaşadık. Özellikle ifade etmek isterim ki Üyelik aşamasında; Derneğin toplum karşısındaki görünümünü, menfaatlerini ve kuruluş değerlerini kişisel değerlendirmelerimizden ayrı tutarak hiç kimseye önceden bir engel bir gönül koymadan derneğin amacına uygun olarak değerlendirdik. Hiç kimseye küs, kızgın, kırgın değiliz ancak bizim kurucu üyeler olarak bir amacımız var; Çanakkale`de amaçları belli ve devamlılığı olan, TKKKF’ya bağlı bir derneği oluşturmak ve biz bu amaca; yapıcı düşünceleri ve davranışları ile destek olan kararlı ve azimli üyeler ile yürümek istiyoruz. Ben ve benimle birlikte yola çıkan arkadaşlar bu amaca ulaşmak için belirlenmiş doğrular ve ilkeler ile sadece bir başlangıç yaptık 1’nci olağan genel kurul ile Derneğimizin temelini hep birlikte atıyoruz.”
 
Genel Kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Alagök seçilirken Yönetim Kurulu Üyeleri Talip Göçmen, Hüseyin Çetin,  Oktay Kart, Abbas Bozkurt, Denetim Kurulu Cem Darıcı, Ali Servet Sandıkçı,  İlhami Işıl’dan oluştu.
Paylaş