Çan’da demokrasi şöleni

CHP Çan İlçe Örgütü, İl Genel Meclisi adaylarını sandık ile belirledi. Hafta sonu yapılan eğilim yoklamasının ardından, sandıktan birinci olarak ipi göğüsleyen aday adayı mevcut İl Genel Meclis üyesi İsmail Doğan oldu. Oy kullanan CHP`liler, seçimi “Demokrasi şöleni” olarak değerlendirirken, sonuçların kısa süre içinde İl Başkanlığına bildirilmesi bekleniyor.

625
Cumhuriyet Halk Partisi Çan İlçe örgütü, 30 Mart`ta yapılacak seçimler öncesinde eğilim yoklaması yaparak İl Genel Meclisi adaylarını belirledi. Partililerin büyük ilgi gösterdiği seçimler, ilçe kamuoyunca da yakından takip edildi. Partililerin, “Demokrasi şöleni” olarak değerlendirdikleri eğilim yoklamasının, seçimlere katılacak adayların parti üyelerine sorulması noktasında önemli olduğu ifade edildi. Değişen CHP`nin, parti içi demokraside önemli adımlar attığının bir göstergesi olduğuna vurgu yapılan eğilim yoklaması hafta sonu parti binasında yapıldı. Parti binasında kurulan iki sandıkta 608 üyenin oy kullandığı seçimde, halen İl Genel Meclisi üyeliği görevini yapan, partinin ve meclisin çalışkan isimlerinden İsmail Doğan 463 oy olarak yarışı ilk sırada tamamladı.
Eğilim yoklamasında çıkan sonucun Çan CHP ilçe örgütü tarafından, CHP Çanakkale il örgütüne bildirileceği öğrenildi.
 
 
İsmail Doğan ipi göğüsledi
CHP Çan ilçe örgütü binasında Pazar sabahı başlayan oylamada üyelerden listede bulunan beş isimden asgari 2, en fazla dört ismin işaretlenmesi istendi. CHP Çan İl Genel Meclisi Aday Adayı olarak İsmail Doğan, Hikmet Önder, Hilmi İlhan, Sami Kırşım ve Kasım Çay yarışa dahil oldu. Partililerin iç çekişme olmadan demokrasinin gereği olarak sundukları önseçimde aday adayları tatlı bir rekabet içine girdi. 608 üyenin oy kullandığı sandıklar yine partililer huzurunda açılarak sayım yapıldı. Yapılan sayım sonrasında 608 üyenin, 580’inin oyu geçerli, 28’inin ise geçersiz kabul edildi. 463 oy olan İsmail Doğan birinci sırada sandıktan çıkarken, Doğan`ı sırasıyla Hikmet Önder 271, Hilmi İlhan 255, Sami Kırmış 250 oy ve Kasım Çay 80 oy ile takip etti.
Paylaş