Bu iş burada bitmez!

Cevatpaşalılar, mahalle meclisi, muhtarlık ve velilerden oluşan bir heyet ile İl Genel Meclisi`nin ardından Çanakkale Belediye Meclisi`ni de ziyaret etti. Burada meclis üyelerinden destek isteyen Cevatpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Şevket Ağan`a CHP ve MHP`den tam destek geldi. AKP`li Kadir Eren Kemerli ise heyeten AKP`yi de ziyaret ettiğini kendilerine destek vereceklerini söyledi.

826
Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantısına katılan Cevatpaşa Mahallesi heyeti, buradan da mücadelelerine destek istedi. Cevatpaşa Mahallesi`nden Mahalle Meclisi, muhtarlığı, veliler ve mahalle sakinlerinden oluşan heyet Meclisi toplantıya katılarak Merkez Okulu konusundaki görüşlerini aktırdılar. Cevatpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Şevket Ağan, İmam Hatip Okuluna dönüştürülmek istenen Merkez İlkokulu için mahallenin ortaokula ihtiyacı olduğunun altını çizerek “Sizlerden destek bekliyoruz” dedi. Daha sonra söz alarak kendisinin de Merkez Ortaokulu`nda eğitim aldığını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Celal Karakaş, “Çanakkale`nin en eski okullarından biri” dediği Merkez Ortaokulu`nun yıkılma süreci, yerin eyeni yapılan Mustafa Kemal Ortaokulu, Bilim ve Sanat Merkezi ile Milli Eğitim ofislerinin taşınması ve İmam Hatip Ortaokulu`nun taşınması sürecini anlatarak, “Burası kapatılınca Merkez Ortaokulu`na gelen çok sayıda öğrenci başka semtlere gitmek zorunda kalıyorlar. Ortada bir tuhaflık var, herkesin evine yakın, yürüme mesafesinde bir ortaokul olması gerekirken, o okul oradan kaldırılıyor ve bu öğrenciler başka okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Mantık bunun neresinde” diyerek tepki gösterdi. Karakaş ayrıca, “Ben buradan Çanakkale halkına bu konuda duyarlı olmaları gerektiği konusunda bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Tüm mahalle meclisine, muhtarlığa ve mahalle sakinlerine gösterdikleri çabadan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
“Bu konuyu gündemde tutacağız”
“Eğitim sistemi değişmiş olabilir” diyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Bu okulun temeli atılırken demişlerdi `imam hatip` olacak ben de `hadi canım olur mu, burası merkez ilkokulu` demiştim. Bunu diyenler haklı çıktı. Nitekim geçen sene açıldı, Bilim ve Sanat Merkezi yaptılar. Yani o mahallenin ortaokul ihtiyacı giderileceğine `Bilim Merkezi` dediler üstüne `Milli Eğitimin bürosu` dediler sonra bu sene de Milli Eğitimi çıkartıp üst katı da İmam Hatip yaptılar. Gazi’de sıkış tepiş okuyan çocuklar varken o mahalleye reva görülen bu. Şimdi dolayısıyla bu haksızlığın giderilmesini talep ediyor mahalleli ve bunun gereği de yapılmalıdır. Bu bugün konuşulup yarın unutulacak bir mesele değil çünkü orada çocuklar sıkışık eğitim aldığı sürece bu konu gündemde kalacaktır. Ne Milli Eğitim Müdürü ne Sayın Vali hiç kimse bu yükün altından kalkamaz. Bunu sürekli her daim gündeme getireceğiz. Ben de getireceğim çünkü o mahallenin talebi var, ortaokul çocuklarının sağlıklı ortamda çağdaş bir sayıya uygun sınıflarda eğitim almasını istiyorlar. Onun için o okul yapıldı. Bilimi de götürsünler oradan kendi bürosunu da götürsünler, tamam üstünü İmam Hatip yapsınlar ama ortaokulu rahatlatacak çareyi bulsunlar” ifadelerini kullandı.
 
 
“İmam Hatip`e karşı değiliz”
“Şöyle bir anlayış yaratılıyor. Bunlar İmam Hatip’e karşı” diyen Başkan Gökhan, “Hayır, İmam Hatip’e karşı falan değiliz. Asla böyle bir düşüncemiz olmadı. Ama orada bir hakkın gaspı ile İmam Hatip yapılması kadar da ayıp birşey olamaz. Merkez Ortaokulu, bu kentin ilk ortaokuludur. Orada ortaokul çağındaki çocukların ellerinden alınan hakların yerine getirilmesini istiyoruz. Onların zaptına karşıyım, bu böyle biline” dedi.
 
Kemerli`nin konuşması tartışma yarattı
AKP Grup Başkanvekili Kadir Eren Kemerli ise söz alarak “Basının önünde öyle bir imaj yarattınız ki, sanki İmam Hatiplere karşı geliyormuşsunuz gibi bir imajdan bahsediyormuşuz şeklinde birşey yarattınız. Bu arkadaşlarımızın dün ilgili partilerle konuştuklarını, onların da konuya nasıl baktıklarını, okul konusunda bizlerin, il teşkilatım ve il başkanımın da aynı görüşü paylaştığını söylemiyorsunuz. Bize söylemiyorsunuz ama bu algıyı yaratıyorsunuz” ifadeleri üzerine Başkan Gökhan, “Sayın Kemerli ben sizin için söylemedim. `Milli Eğitim` dedim. Arkadaşlar kayda aldıysanız açın bakalım, AKP lafı geçti mi? Destek oluyorsanız ne güzel, teşekkür ederim. Bunu basında da okumadım. Desteğiniz varsa oradaki çocuklar adına teşekkür ederim” dedi. Gökhan, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin İmam Hatiplere karşı olduğuna dair bir algı yaratıyorsunuz. Yandaş medyayla bu algıyı yaratıyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi asla İmam Hatiplere karşı değildir” ifadelerine de yer verdi.
 
“Birileri arka bahçe yaratmasın”
MHP Grubunda bulunan tek üye Mustafa Doğan ise kısa bir konuşma yaparak hem Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a destek verdi, hem de üstü kapalı AKP`ye gönderme yaptı. Doğan, “Sayın Başkanım bence konu fazla uzatıldı. Sudan yağ çıkmaz, herkesin bir amacı var. Sonuçta az önce konuşmanızın arasına girerek ‘Markadır burası’ dedim. Gerçekten burası bir marka, devletin çeşitli kademelerine çeşitli insanlar yetiştirmiş bir okul orası. İmam hatip yapılacaksa yer bulunur ama önemli olan Merkez adının o binada o okulda kalmasıdır bence İmam hatip de yapılacaksa Belediye de buna tabii ki kolaylık sağlar, imarında, düzenlemesinde. Kimse yeni arka bahçeler edinmeye de uğraşmasın, buna gerek yok” ifadelerini kullandı.
Paylaş