Bu acıya yürek dayanmaz

Kim hesap sorar, bunun hesabını kim verir?

857
Bir halı sahada arkadaşları ile oynarken başına kale direği düşmesi sonucu ağır yaralanan ve Çanakkale Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alınan 12 yaşındaki T. Ç iki günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Cumartesi sabahı, acı haber önce ailesini sonra duyan herkesin yüreğini dağladı. Peki bu işin sorumlusu kim? Daha 12 yaşındaki bir çocuğun hayatına sebep olanlar kimler? Bu ihmalin arkasında kim var? Kim hesap sorar, bunun hesabını kim verir?
 
Çanakkale`de 18 Eylül Perşembe günü arkadaşları ile birlikte top koşturduğu, Ömer Mart İlköğretim Okulu karşısındaki halı sahada başına kale direği düşmesi sonucu ağır yaralanan ve Çanakkale Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alınan 12 yaşındaki T.Ç, yaşam savaşını kaybetti. İki gün boyunca, Çanakkale Devlet Hastanesi hekimlerinin tüm müdahalelerine rağmen, hayata tutunamayan T.Ç, Cumartesi günü sabah saat 6`da, “Beyin kanaması” sonucu yaşamını yitirdi. Olayın meydana gelmesinin ardından tüm kentin sağlık durumunu merak ve takip ettiği T.Ç`nin ölümü, önce ailesini, sonra da tüm kenti kahretti. Daha 12 yaşında, oyun oynarken hayatını kaybeden T.Ç, son yolculuğuna uğurlandı.
 
“Bunun adı cinayet!”
T.Ç`nin yaşadığı olay kent genelinde de yankı uyandırdı. Bu olayın basit bir olay olmadığını ifade eden Çanakkaleliler ve olayın yaşandığı bölgedeki aileler, sorumlulara tepki gösterdiler. Tepkili vatandaşlar, “Birilerinin ihmali yüzünden bir çocuk ölüyorsa, bunun adı kaza değil, cinayettir” dediler. Olayın meydana geldiği halı sahada daha önce top oynayan, saha ile ilgili bilgisi olan Çanakkaleliler ise, “Burası zaten bakımsızdı. Çevresindeki ve üzerindeki tellerine kadar yırtık olan ve bakımsızlığı her yanından belli olan bu halı sahada, tedbirin olmadığı, sorumluların büyük ihmalinin olduğu ortadadır. Böyle bir olayın yaşanması, bu halı sahayı bilenler için büyük bir sürpriz olmadı” dediler.
 
Peki bunun sorumlusu kim?
İlgili halı sahanın İl Jandarma Komutanlığı`na ait olduğu ileri sürüldü. Olayla ilgili olarak, sorumluların ve ihmali olanların ortaya çıkarılarak, hesap sorulması gerektiğini ifade eden Çanakkaleliler, “12 yaşında bir canı kaybettik. Bunun bir hesabı olmalı ve sorulmalı” dediler. Konunun yetkililerce araştırılması ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Bu nasıl bir ihmaldir ki, 12 yaşındaki bir çocuğu hayatından edebiliyor?” dediler. Haber merkezimizin Cumartesi günü yetkililerden bilgi almak, konu ile ilgili hangi çalışmaların ne ölçüde yapıldığını sormak amacıyla gittiği, İl Jandarma Komutan-lığı`ndaki yetkililer, “Olayla ilgili soruşturma devam ediyor, şu aşamada bilgi veremeyiz” dediler.
Paylaş