Bir termik santral de Ayvacık`a!

Çanakkale`de özellikle Biga ve Karabiga bölgesinde yoğunlaşan termik santrallere yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu kez adresini Ayvacık, Babadere olarak belirleyen Nurol Enerji, başvuru dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na verdi. Özellikle endemik bitkileri ile kendini duyurmaya çalışan Ayvacık`ta kurulacak bir termik santralin, yöre için büyük tehlike olduğu belirtiliyor.

2147
Çanakkale`de “bir bu eksikti” denilen haber, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sitesinden duyuruldu. Ayvacık`ın Babadere Mevkii sınırları içerisinde bulunan, toplum gücü bin 634 megawat olan tesis Nurol Enerji Üretim ve Pazarlama A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek. "Babadere Elektrik Santrali, Derin deniz Deşarjı, Kül Depolama Sahası ve Limanı" projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na ÇED Başvuru dosyası teslim edildi. ÇED süreci başlatılan proje için önümüzdeki haftalarda ÇED toplantısının yapılacağı tahmin ediliyor.
"Babadere Elektrik Santrali, Derin deniz Deşarjı, Kül Depolama Sahası ve Limanı" projesinin, Kazdağları bölgesine yakınlığı dikkat çekerken, Aleksandria Truva Antik Kenti ve Assos Antik Kenti arasında, Troia Antik Kenti`ne yakın ve yaz aylarında turizmin kalbi olarak görülen Bozcaada`nın karşısında kurulması tepki alıyor. Termik santralin bölgenin doğal yapısı, tarımsal önemine büyük zarar vereceği belirtilirken, bu yatırımın önümüzdeki günlerde çokça tartışılacağı tahmin ediliyor.
Paylaş