Özcan “Köyümüzde 25 yıllık sulama suyu sağlayacak suyumuz var”

Yenice'nin Çiftlik Köyü’ne geçen yıl Çanakkale İl Özel İdaresi, köy kalkınma kooperatifi ve köylülerin yardımıyla yapılan güneş panelli kapalı devre sulama suyu için bu yıl bin metre ilave su borusu gönderildi.

164

Köyün Domuzcular Mevkisine kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde iki kilometre uzaklıktaki maden göleti sahasına altı metrelik kuyudan 25 hplik dalgıç pompa ile gündüzleri sürekli su atımı sağlanan Çiftlik Köyü'ndeki diğer tarım arazilerinin de sulanması için AK Parti eski Grup Başkan Vekili, eski Çanakkale Milletvekili, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın yakın takibi, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale İl Özel İdaresi yetkilileri, Yenice AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Turna ve Mesut Akdeniz'in desteğiyle bin metrelik ilave boru gönderildi.

Çiftlik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı da olan Çiftlik Köyü Muhtarı Osman Özcan, Çanakkale İl Özel İdaresi, kooperatif geliri ve köylülerimizin yardımıyla geçen yıl güneş enerjisi panellerinin kurulduğunu belirterek, “Köyümüzde bundan sonra sulama suyu sıkıntısı yaşanmaması amacıyla bu sistemi kurduk. Köyümüzde şu an itibariyle 25 yıllık sulama suyu sağlayacak suyumuz var. İlave bin metrelik boruyla da köyümüzde kapalı sistem dışındaki tarımsal alanlara da kapalı sistem bağlantısı yapılacak” dedi.

Çiftlik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı, Muhtar Osman Özcan, “Bin metrelik ilave borular yapılan ihale ile Aksaray ilinden direkt köyümüz adına getirildi. Çanakkale İl Özel İdaresi yetkilileri de gelerek borulardan uygunluk numunesi aldı. Çıkan sonuç sonrası biz de çalışmalara başlayacağız. İlave kapalı devre sulama suyunun köyümüze hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş