BigaFest 2024 Etkinlikleri Coşkuyla Tamamlandı!

Biga Meslek Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin birlikte düzenlediği BigaFest 2024 etkinliği tamamlandı.

217

Biga Meslek Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen BigaFest 2024, öğrenci kulüplerinin ve çeşitli kurumların katılımıyla 22 Ekim 2024 Salı günü Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi'nde başladı. Festival, yoğun ilgi gören stantlar, konferanslar ve etkinliklerle dolu üç gün boyunca renkli anlara sahne oldu.

Küresel Ekonomi ve İş Dünyasındaki Trendler ile Açılış Dersi

Festivalin ilk günü, VOLVO Car Küresel Yedek Parça Ticari Operasyonlar Başkanı Sabri Sözen'in Biga İİBF Entelektüel Etkinlik Merkezi Didem Yaman Amfisi'nde verdiği "Küresel Ekonomi ve İş Dünyasındaki Güncel Trendler" konulu açılış dersi ile devam etti. Sözen'in öğrencilerle güncel iş dünyası trendlerini paylaştığı ders, 2024-2025 akademik yılının başlangıcını simgeledi.

Çerkes Peyniri Workshopu ve Öğrenci Etkinlikleri İlgi Gördü

Açılış dersinin ardından Genç Girişimciler Kulübü etkinlikleri ve AIESEC toplantılarıyla zenginleşen program, BİKAD Biga Kadın Kooperatifi Eceköy Şubesi'nin düzenlediği Çerkes Peyniri workshopu ile devam etti. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören bu workshop sonrasında lokma ikramı yapıldı. Gün boyu süren etkinliklerde düzenlenen konserlerle öğrenciler eğlenceli saatler yaşadı.

LÖSEV Farkındalık Semineri ve İkinci Gün Etkinlikleri

Festivalin ikinci günü, DJ performansı eşliğinde pilav ve ayran ikramı ile başladı. Gün boyunca süren etkinliklerin ardından Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda Onur Dönmez ve Faruk Çıbuk'un katılımıyla gerçekleştirilen LÖSEV Farkındalık Semineri düzenlendi. Seminere öğrenciler yoğun katılım göstererek, farkındalık etkinliklerine destek verdiler.

Etkinlikler sona erdi

BigaFest 2024'ün üçüncü ve son günü, Biga Belediye Başkanı Alper Şen’in "Yerel Hizmetlerde Biga Belediyesi" konulu açılış dersi ile son buldu. Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen ders, öğrencilere yerel yönetimler ve belediye hizmetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Şen'in katılımıyla gerçekleşen kapanış dersiyle birlikte, üç gün süren etkinlikler sona erdi.

BigaFest 2024, öğrencilerin hem eğlendiği hem de bilgi dolu etkinliklerle dolu üç gün boyunca birçok farklı alanda deneyim kazanma fırsatı bulduğu coşkulu bir festival olarak tamamlanmış oldu.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş