Belediye, halka çalışmalarını anlatıyor

Çanakkale Belediyesi, Sosyal Hizmet Evi kullanıcılarını hizmetlerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

310
Çanakkale Belediyesi Troia Sosyal Yaşam Evi gruplarından “Yaşlıdan Yaşlıya Destek Grubu” üyesi 50 yaş üstü yaklaşık 20 kişi sosyal Hizmet Uzmanı Erdal Akkol ve Grup Sorumlusu Oya Gençoğlu ile birlikte, ÇAKAB tarafından işletilen Düzenli Depolama Alanı ve Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi`ni ziyaret etti.
 
İlk olarak Düzenli Depolama Alanı`nı ziyaret eden grup üyelerine, kent içinde toplanan çöplerin hangi işlemlerden geçirildiğini yerinde görmeleri ve eski vahşi çöp döküm alanları ile farkları Düzenli Depolama Alanı Kontrol Mühendisi İnanç Sevim tarafından anlatıldı.
 
Ardından Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi`ni ziyaret eden grup üyelerine, çevrenin korunması ve doğal kaynakların devamlılığına katkıda bulunmak amacıyla şehirde toplanan ambalaj atıklarının tesise girişinden çıkışına kadar hangi aşamalardan geçtiği işletmecisi yüklenici firmanın sorumlusu Çevre Mühendisi Başak Uysal tarafından ayrıntılı olarak anlatıldı. Bilgilendirme gezisinde ayrıca katılımcılar Düzenli Depolama Alanı ve ambalaj atıklarına ilişkin sorularına yerinde cevap almış oldular.
 
Çanakkale Belediyesi’nin hizmetlerine ilişkin kentliyi bilgilendirme toplantılarına devam edeceği öğrenildi.
Paylaş