Başkan ‘Gezelim görelim’

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentin dört bir yanında devam eden alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra yapımı süren yatırım proje-lerini de inceleyerek kamuoyunu bilgilendirdi. Çanakkale’de 11 proje kapsamında süren çalışmalar yerinde incelenirken, belediyenin bu çalışmaları ise halkın büyük beğenisini kazanıyor...

587
 
 
 
 
 
 
Sabah saatlerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sırasıyla Esenler Mahallesi’nde yapımı süren Barış Piknik Alanı, Esenler Çevre Yolu (Ahmet Piriştina Caddesi), Atıksu Arıtma Tesisi, Seramik Müzesi, İskele Meydanı, Zafer Meydanı Kentsel Düzenleme Projesi, İnönü Köprüsü ve Cephe İyileştirme çalışmaları, Sarıçay Rıhtım ve DSİ Önü Kıyı Bandı Terki, Barış Kordonu Kentsel Düzenleme Projesi, Spor Salonu ve Tenis Kortu ile Ağır ve Orta Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde süren çalışmaları yerinde belediye personeli ile birlikte inceledi. Gezi öncesi açıklama yapan Başkan Gökhan, kentin her köşesinde alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini ve bu çalışmaların bitmesiyle kentin daha modern bir görünüme kavuşacağını söyledi. Belediye olarak gerçekleştirdikleri alt ve üst yapı olmak üzere bir çok yatırımdan Çanakkale halkının memnun olduğunu dile getiren Başkan Gökhan, gezi boyunca devam eden yatırımları tek tek basın mensuplarıyla paylaştı.
 
Esenler Mahallesi’nin çehresi değişiyor
Gerçekleştirilen teknik gezi kapsamında ilk olarak Esenler Mahallesi’nde bulunan Barış Piknik alanını inceleyen Başkan Gökhan; söz konusu alanın yaklaşık 14 dönümden oluştuğunu söyledi. Piknik alanında çevre düzenlemelerinin devam ettiğini belirten Başkan Gökhan, yaz aylarına doğru piknik alanının halkın kullanımına açılacağını dile getirdi. Piknik alanına bankların konulduğunu kaydeden Başkan Gökhan, alanının ışıklandırılacağını da vurguladı. Başkan Gökhan ayrıca piknik alanının karşısında ise 11 dönümlük yeri spor alanı haline getireceklerini dile getirdi. İki yatırımın tamamlanmasıyla birlikte toplamda 25 dönümlük alanın halkın kullanımına sunmuş olacaklarını kaydetti.
 
Esenler Çevre Yolu kent içi trafiğini rahatlatacak
Esenler Çevre Yolu’ndaki çalışmalarda tüm hızıyla devam ediyor. Esenler Çevre Yolu’nun 450 metresindeki yapım çalışmalarının tamamlandığının altını çizen Başkan Gökhan, söz konusu yolun 3 kilometre olduğuna dikkat çekti. Esenler Çevre Yolu’nda bulunan orta hattı raylı sisteme göre ayarladıklarını vurgulayan Başkan Gökhan, ileride raylı sistem olduğu zaman orta hattın bu amaçla kullanılacağını söyledi. 3 kilometrelik yolun yapımını önümüzdeki sene tamamlamayı düşündüklerini belirten Başkan Gökhan, yolun tamamlanmasıyla kent içi trafiğinin de önemli ölçüde rahatlayacağını dile getirdi.
 
AB kriterlerine uygun bir şekilde inşa ediliyor
Çanakkale Belediyesi’nin Atıksu Arıtma Tesisi ve kanalizasyon inşattı tüm hızıyla sürüyor. AB kriterlerine uygun bir şekilde inşa edilen tesisin 1,5 yıl sonra bitirilmesi hedefleniyor. 2015 yılında işletmeye açılacak olan tesis hakkında detaylı bilgiler alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yapımı süren tesiste bazı incelemelerde bulundu. Basın mensuplarının bilgilendirilmesinin ardından Başkan Gökhan ve beraberindeki heyet, tesisten ayrıldı.
 
Seramik Müzesi 23 Ocak’ta tamam
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan daha sonra yapımı devam eden Seramik Müzesi’ni de inceledi. Burada da yetkililerden bilgiler alan Başkan Gökhan, Seramik Müzesi’nin 23 Ocak tarihinde hizmete gireceğini ifade etti. Seramik Müzesi’nde yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Gökhan, basın mensuplarına verilen bilginin ardından Zafer Meydanı’na geçti.
 
Zafer Meydanı çarşı ile bütünleşecek
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan teknik inceleme gezisi kapsamında Zafer Meydanı’ndaki çalışmaları da inceledi. Çalışmalar ile ilgili bilgi alan Başkan Gökhan, Zafer Meydanı’na Ece Ayhan heykeli konulacağını ifade etti. Park alanları, kafeteryalar, oturma alanlarının yapılacağı Zafer Meydanı’na ayrıca 38 adet ağacın da dikileceğini dile getiren Başkan Gökhan, çalışmaların tamamlanmasıyla Zafer Meydanı’nın daha da önemli bir yer haline geleceğini belirtti. Bazı binaların da yıkılmasının gündemde olduğunu dile getiren Başkan Gökhan, çarşı ile bütünleştirmeye çalıştıkları Zafer Meydanı’nın bir cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.
 
Vatandaşlardan Başkan Gökhan’a teşekkür
Başkan Gökhan, Çanakkale’de araç trafiğine açılan İnönü Köprüsü’nde vatandaşlarla sohbet etti. Köprüden geçerken vatandaşlara İnönü Köprüsü’nü beğenip beğenmediklerini soran Başkan Gökhan’a vatandaşlar köprü nedeniyle teşekkür etti. Köprüde vatandaşlarla sohbetinin ardından Başkan Gökhan Sarıçay Rıhtım ve DSİ Önü Kıyı Bandı’nı da gezdi. Sarıçay Rıhtım ve DSİ Önü Kıyı Bandı Terki projelerini inceleyen Başkan Gökhan, burada balık avlayan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Barış Kordonu Kentsel Düzenleme Projesi ile ilgili kamuoyunu da bilgilendiren Başkan Gökhan, Buradaki çalışmaların da 2013 yılının Nisan ayında son bulacağını kaydetti.
 
Gökhan, Troia Balık Restaurantta
Çanakkale’nin gündeminde yer alan Troia Balık Restaurant’a da giden Başkan Gökhan, basın mensuplarının söz konusu mekan ile ilgili görüşlerini aldı. İşletmenin Aralık ayı sonunda yeniden ihaleye çıkacağını kaydeden Başkan Gökhan, yeniden bir kira düzenlemesi yapılacağını ve mekanın kira bedelinin kaç lira olması yönünde basın mensuplarına sordu. Bir basın mensubunun mekanın kira bedeli ile ilgili 15 bin liranın uygun olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Gökhan da kendi düşüncesinin 15 bin lira olduğunu dile getirdi.
 
Spor Salonu ve tenis kortunu da gezen Başkan Gökhan, son olarak Ağır ve Orta Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çalışmaları da inceledi.
Paylaş