havadurum

Antalya'nın lezzet durağı; Enginarlı Girit Kebabı

Antalya'nın eşsiz Akdeniz mutfağı, enginarın tazeliği ve kuzu etinin lezzetiyle buluştuğu Enginarlı Girit Kebabı ile zirve yapıyor.

706

Akdeniz'in mavi sularıyla, tarihi dokusuyla ve eşsiz mutfağıyla Türkiye'nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Antalya, sadece turistik açıdan değil, yöresel lezzetleri bakımından da oldukça zengin bir şehirdir. Bu lezzetler arasında, enginarın tazeliğini kuzu etinin lezzetiyle buluşturan Enginarlı Girit Kebabı, özel bir yere sahiptir.

Geleneksel lezzetlerin modern dokunuşu

Enginarlı Girit Kebabı, Antalya mutfağının en eski ve en sevilen yemeklerinden biridir. Girit mutfağından esinlenerek Antalya'ya uyarlanan bu lezzet, kuşbaşı kuzu eti, enginar, arpacık soğan ve baharatların uyumuyla adeta bir lezzet şöleni sunar

Malzemelerin farkı lezzette fark yaratır

Enginarlı Girit Kebabı'nın lezzetini en üst düzeye çıkarmak için kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olması oldukça önemlidir. Kuzu eti, Antalya'nın yaylalarında yetişen kuzulardan seçilmeli, enginarlar ise körpe ve taze olmalıdır. Arpacık soğanlar ise yemeğin lezzetine ayrı bir tat katmaktadır.

Hazırlanışı kolay, lezzeti akılda kalıcı

Enginarlı Girit Kebabı'nın hazırlanışı oldukça kolaydır. Kuzu eti, arpacık soğanlarla birlikte kavrulduktan sonra enginarlar ve baharatlar eklenerek pişirilir. Pişen kebabın üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.

Püf noktalarıyla lezzeti mükemmelleştirin

Enginarların daha beyaz olması için bir parça yağlı kağıdı su ile ıslatıp enginarların üzerini sıkıca örttükten sonra, tencerenin kapağını kapatarak pişirebilirsiniz. Ayrıca, yemeğin lezzetini artırmak için taze bezelye de ekleyebilirsiniz.

Enginarlı Girit Kebabı tarifi;

Malzemesi

  • 6 adet enginar,
  • 600 gram kuzu kuşbaşı,
  • 30 adet arpacık soğan veya
  • 3 adet kuru soğan,
  • Yarım paket margarin,
  • 1 demet dereotu,yeterince tuz,
  • Karabiber,
  • 1 çay bardağı bezelye.

Hazırlanışı

Kuzu etini margarin ile birlikte bir tencereye koyun. Etleri suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Önceden kabuklarını soyup yıkadığınız arpacık soğanlarını da ilave edip bir iki sefer daha karıştırın. Sonra 3-4 bardak kadar sıcak su ilave edip ağzı kapalı olarak pişirin. Etlerin pişmesine yakın enginarları dörde bölerek tencereye ilave edin. Tuzunu biberini ekleyip ağzı kapalı olarak pişirin. Etler ve enginarlar pişince, tencereyi ocaktan indirip içine ince kıyılmış dereotu serpin. On dakika demlendikten sonra yemeğiniz servise hazır demektir.

Not: Enginarların daha beyaz olması için bir parça yağlı kâğıdı su ile ıslatıp enginarların üzerini sıkıca örttükten sonra, tencerenin kapağını kapatarak pişirin.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş