Ahilik Haftası’nda yılın ahisi ödülü Hilal Meriç Gür’e verildi

Ahilik Haftası nedeniyle Çanakkale’de her yıl belirlenen yılın ahisi, bu yıl Çanlı bir esnaf olan Hilal Meriç Gür seçildi.

362

Çanakkale’de gelinlik üzerine işyeri bulunan ve kurduğu kendi markasıyla hazır giyimin yanında kendi gelinliklerini de üreten Kepez CHP Belediye meclis üyesi Meriçler Gelinlik sahibi Çanlı Hilal Meriç Gür, yılın ahisi unvanına layık görüldü. Yılın ahisi ödülünü Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ile Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Ünal Özcan’ın elinden alan Gür, daha sonra da bir gelenek olan kaftanı giydi.

Ahilik Haftası için düzenlenen törene; Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan ve Rıdvan Uz, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Ünal Özcan, tüm ilçelerin esnaf odaları başkan ve temsilcileri ile Çan Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Emin Görgün ve Çan Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Olgun da katıldı.

Çan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emin Görgün, Çanakkale’de işletmecilik yapan Çanlı esnaf Gür’ü tebrik ederek başarılar dilerken; Çanakkale Terziler ve Esnaf Sanatkârlar Odası yöneticileri de, "Odamız üyesi Hilal Meriç Gür yılın ahisi olarak kaftanını giydi. Çanakkale Terziler ve Esnaf Sanatkârlar Odası olarak tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ise, "Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen Ahilik Haftası programına katıldım. Çanakkale’de yılın esnafı seçilen Meclis Üyemiz Hilal Meriç Gür kardeşimi ve tüm esnaflarımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş