“Yeni bir Ayvacık yaratmalıyız...”

Ayvacık`ta yine önemli bir üstünlük ile Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Mehmet Ünal Şahin, seçim sonuçlarını gazetemize değerlendirdi. Ayvacık`ı anlatan Şahin, “Ayvacık`ı Ummuhan Hatun kurmuş, bir de Mehmet Ünal Şahin kursun bakalım da görelim. Bizler değişik bir şeyler yapmalıyız. Ayvacık halkı bize bu hakkı veriyor. Yeni bir Ayvacık yaratacağız” ifadelerini kullandı.

681
30 Mart seçimlerinde Ayvacık`ta yine büyük bir oy farkı ile sandıktan çıkan Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, üçüncü dönemi için kolları sıvadı. Ayvacık tarihinde üç dönem üst üste seçilen ilk Belediye Başkanı olarak tarihe geçen ve çıtayı yükselten Şahin, seçim sürecini değerlendirdi. Şahin; “Seçim süreci her şeyden önce kazasız belasız geçmesini arzu etmiştik, öyle de oldu. Rakip arkadaşlar da saygılıydı, zamanı içinde yorucu oldu. Bazen yalan-yanlış laflar üretilebiliyor, bu da doğru olanı sıkıntıya sokuyor diyebiliriz. 10 yıl boyunca hizmet vermişim. Bu on yıl içinde yaptıklarım faydalı ise, halka yarar sağladı ise, zaten güven sandıktan çıkacaktır. Ben `oy verin` demedim, hatta `inanmıyorsan oy verme` de-dim. Ben böyle dedikçe de bizim arkadaş-lar `Böyle deme, yanlış anlaşılır` diye de zaman zaman beni uyardılar. Bu makamlar benim değil, halkın makamı” dedi.
 
“Eski Ayvacık ile bütünleşen yeni bir Ayvacık yaratacağız”
Ayvacık`ı tamamen kamusal gelişime ve turizme açtıklarını ifade eden Başkan Şahin, çevre dostu, yeni, çağdaş, ve modern bir kent yaratacaklarını söyleyerek “Ayvacık`tan başka yeni bir Ayvacık`ı yaratma çabasındayım. Bu 5 yıl içinde bunu yapabilirim diye düşünüyorum. Pazaryerleri ile, okulları ile, ibadethaneleri ile, sosyal yaşam alanları ile yeni bir şehir, yeni bir Ayvacık yaratmalıyız. Eski otantik, gelişimini tamamlamış bir Ayvacık`ın dışında, çağdaş, modern yeni bir şehir yaratmalıyız. Ayvacık`ı modernize ediyoruz. Biz 10 yıldır yeni mücavir alanlarda alt yapısı, haritaları üzerinde çalışmalar yapıyoruz. 2005 yılında bu genişleme alanlarının çalışmalarını başlattık. Bu çok uzun bir süre alıyor. Ancak önemli bir kısmı hallettik. Bu 5 yılda imrenilecek bir şehir yaratmanın derdindeyiz” dedi.
Paylaş