“Ya Cemalettin Erem olmasaydı?”

Çanakkale Boğazı’nda yolcu taşımacılığında kullanıldıktan sonra satılan Cemalettin Eren isimli feribottan elde edilen gelir tartışma konusu oldu. Gemi satışından elde edilen 503 bin TL`nin 128 bin TL`sinin ‘Sürekli İşçilerin İhbar ve Kıdem Tazminatları’ bölümüne, geri kalan 375 bin TL`sinin de ‘Sözleşmeli Personel Ücretleri’ bölümüne ek ödenek olarak aktarılacak olmasına CHP’li üyeler; “Cemalettin Erem olmasaydı ne olacaktı?” diyerek tepki gösterdiler.

824
 
Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve 21.02.2012 tarihinde satışı gerçekleştirilen ancak üzerindeki ihtiyati tedbir kararı nedeniyle bedeli Mahkemece alıkonulan Cemalettin Erem isimli geminin ihtiyati tedbir davası sonuçlanırken, gemi satış bedeli olan 503 bin TL İl Özel İdaresi hesaplarına intikal etti. Bunun üzerine İl Genel Meclisi’ne Vali Güngör Azim Tuna imzalı gönderilen yazıda kurumda çalışmakta olup emekliliği talep eden Mülga Köy Hizmetleri Personelinin İhbar ve Kıdem Tazminatlarının ödenebilmesi için 218 bin TL ve sözleşmeli personel ücretlerinin ödenebilmesi için de 428 bin TL ödeneğe ihtiyaç duyulduğu bildirildi. Gemi satışından elde edilen 503 bin TL`nin 128 bin TL`sinin ‘Sürekli İşçilerin İhbar ve Kıdem Tazminatları’ bölümüne, geri kalan 375 bin TL`sinin de ‘Sözleşmeli Personel Ücretleri’ bölümüne ek ödenek olarak aktarılması talep edilen yazı İl Genel Meclisi’nde tartışmaya neden oldu.
 
 
Cemalettin Erem olmasaydı ne olacaktı?
İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında gündeme gelen Cemalettin Erem isimli feribotun satılmasıyla elde edilen 503 bin TL gelirin, 128 bin TL`sinin Mülga Köy Hizmetleri Personelinin İhbar ve Kıdem Tazminatlarının, geri kalan 375 bin TL`sinin de sözleşmeli personel ücretlerinin ödenecek olması CHP grubunun tepkisine neden oldu. “Cemalettin Erem olmasaydı ne olacaktı” diyen CHP’li İl Genel Meclis üyeleri, yaşanan bu duruma tepki gösterdi. Meclis Başkanlığı’nın üyelere okutulan yazı sonrası söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen; “Bu güne kadar kaç tane arabalı vapur satılmıştır? Bu satılan arabalı vapurların gelirleri nereye kaydedilmiştir? 21.02.2012 tarihinde satılan Cemalettin Eren eğer satılmış olmasaydı ihbar ve kıdem tazminatları ile sözleşmeli personel ücretleri nereden ödenecekti?” dedi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin ise bu konuda önümüzdeki günlerde bilgilendirme yapacaklarını ifade etti. Tartışmaya neden olan Cemalettin Erem ile ilgili konu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’nda Karma Komisyona havale edildi.
Paylaş