“Hodri Meydan”

Geçenlerde bir televizyon programına katılan CHP eski Milletvekili İsmail Özay’ın bu programdaki görüşlerini haberleştiren bir yerel gazete Özay’ın “Hodri Meydan” çağrısını başlığa çıkarmış.
Televizyon programını izleyemediğim için gazete haberi ile yetinmek zorunda kaldım ve Özay’ın “hodri meydan” çağrısına bir anlam veremedim, doğrusu.

586
Özay kime hodri meydan çekmiştir?
 
Belirsizlikler içindeki bir mesaj olarak, sonrasındaki etkileri rahatsız edici…
 
Kamuoyunda tartışıldığı gibi; Özay’dan Gökhan’a hodri meydan çağrısı son derece yakışıksız bir çağrıdır. Özay’ın siyaset yapma tarzı böyle değildir diye düşünüyorum.
 
Ülgür Gökhan 2014 yılının Mart ayına kadar bu kentin belediye başkanıdır.
Ona çekilmiş bir hodri meydan halkın iradesine karşı saygısızlıktır.
 
Daha evvel de bir yazımda dile getirmiştim; birileri tarafından kışkırtılan, provoke edilen bir Özay, Gökhan çatışması kurgulanmaktadır. Bu çabalar nafile ve boş çabalardan öte geçmeyecektir. Gerek Gökhan, gerekse de Özay siyasi deneyimleri itibarıyla böylesi nafile çabalara prim verecek siyasetçiler değil. Ancak bazı küçük hesaplar içersindeki, siyaseti kişisel beklentilerine alet edenler özellik ile Özay’ın çevresinden uzaklaşsınlar. Yarattıkları kalitesizlik; ciddi bir imaj bozukluğu oluşturmaktadır.
 
Bu arada Özay’ın AKP’li milletvekili Mehmet Daniş hakkındaki gönül notları da iyi tutulmamış notlar gibi geldi bana. Özellik ile bu notlarını öne çıkaran Özay, inşallah mahcup olmaz…
 
Siyasal çalışmalarda itinalı olma
CHP Merkez İlçe Örgütünün siyasal faaliyetlerin yoğunlaştığı şu günlerde daha itinalı bir yaklaşım sergilemesi gerekmektedir.
 
Hafta başında yapılan bir toplantı için çekilen mesajlardaki özensizlik kafalarda bir çok soru işareti yarattı. Farklı zamanlarda aynı program için üyelere gönderilen telefon mesajları bir itinasızlık örneği idi.
 
Siyasal çalışmaların net, hedeflerin ve katılımcılarının açık olarak belirlenmiş olması son derece önemliyken bakın çekilen mesajlardaki karışıklık nasıl kendisini gösteriyor:
 
“Değerli üyemiz CHP ve genel siyasi konuları görüşmek üzere 11.03.2013 (pazartesi )saat 18.00 de belediye nikah salonunda buluşalım”
 
Diğer bir mesaj da şöyle “Değerli üyemiz 11/03/2013 pazartesi (bugun) belediye nikah salonunda buluşalım”.
 
Halbuki organize edilen toplantı Cevatpaşa Mahalesi CHP’li üyelerin yerel seçimler öncesi bir araya gelip seçim hazırlıkları noktasındaki bir toplantı idi.
 
Bu örneği önemsiz gibi algılamayalım, bu konu itinalı olma sorunudur.
 
Barışçı, ilerici demokrat imajımız zarar görmesin.
Ülkemizde genel siyasal gelişmeler temelinde ortaya çıkan barış özlemi ve bu konuda atılacak adımlar konusundaki kamuoyunun ilgisi ve isteği karşısında savaş ve şiddetten nemalanan, çatışma yanlısı, barış karşıtı bazı güçler yeni bir provokasyon dalgası oluşturma gayretleri içersinde.
 
Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) barışı anlatmak, savaşın durduğu akan kanın ve ölümlerin ortadan kalkacağı yeni bir süreç için başlattıkları bilgilendirme toplantılarını engellemek için Sinop ve Samsun’da başlatılan provokasyonun yeni versiyonu Nevruz kutlamaları için yeniden devreye konulmaya çalışılmaktadır.
 
Bu tertiplere alet olmayalım.
 
İlimizde de özellik ile sosyal medya aracılığı ile yaratılmak istenen bir provokasyon söz konusu.
Bununla birlikte bazı medya organlarının da ne yazık ki alet olduklarını izlemekteyim.
 
Irkçı damar üzerinden kurgulan bu provokatif tarz, tamamıyla barışa kardeşliğe karşı bir saldırıdır.
Nevruz uzun yıllardır Türk, Kürt, Arap, Fars, bütün Ortadoğu halkları tarafından baharı müjdeleyen, barış ve kardeşlik bayramı olarak kutlanıyor.
 
Özellik ile bu yıl barış içersinde kardeşçe birlikte yaşacağımız silahların sustuğu Kürt sorunun eşit anayasal yurttaşlık temelinde çözüm için atılmış adımların olduğu bir dönemde savaş kan şiddet ve ırkçılığın beslediği provokatif tertiplere alet olamayalım.
 
Bu çağrılara itibar etmeyelim.
 
Şiddet ve savaş yanlılarının bu tertiplerini boşa çıkaralım.
 
Kentimizin barışçı ilerici demokrat değerlerini ve imajını hep birlikte koruyalım.
Paylaş