“Bu bir yolsuzluktur”

CHP İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk, köy yollarına döşenen parke taşlarla ilgili şok bir açıklama yaptı. 9 milyon liralık parke taş maliyetiyle ilgili konuşma yapan Öntürk; “Bu konu meclisin gündemine gelmedi. Dolayısıyla bizim onay vermediğimiz bir harcama bana göre yolsuzluktur” dedi.

896
 
 
Çanakkale`nin köy yolları için harcandığı ileri sürülen 9 milyon lira meclis toplantısında tepkilere neden oldu. Meclis toplantısında söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk, bir gazetede çıkan köy yollarıyla ilgili parke taş haberini meclis üyeleriyle paylaştı. Söz konusu haberde köy yollarına parke taş için 9 milyon lira harcandığı şeklinde açıklama yer aldığını ancak bu konunun meclis gündeminde görüşülmediğine dikkat çeken Öntürk; “11 yıllık İl Genel Meclis üyesi olarak sormak istiyorum. İl Özel İdaresi`nin kararlarını kim verir? Karar merkezi neresidir? Benim bildiğim İl Genel Meclisi`dir. 2014 yılı bütçe çalışmalarına katıldım. Böyle bir şey 2014 bütçesinde yoktu. 2015 bütçesinden peki böyle bir para ayrılmış mı? Köy yollarına parke taş için söylenen para 9 milyon. Bizim bütçemizin 4`te 1`i. Bu para bypas edilerek bir başkaları tarafından kullanılıyor. Bu meclisin bir kariyeri var. Burada meclis bypas edilip bu işler başka taraflarda karar alınıyorsa, biz burada niye duruyoruz? Bu konuda özellikle Meclis Başkanlığı`nın meclisin itibarını kurtarmak adına bu harcanan paranın burada görüşülerek karar alınmasını talep ediyorum. Bana göre bu bir yolsuzluktur. Bilgi eksikliği olabilir. Ama bu konuda bilgi verilsin ve bu konunun açıklığa kavuşturulmasını talep ediyorum. Köy yollarına parke taş çalışması yapılabilir. Ama bu konu meclisin gündemine niye gelmedi?” dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nevzat Küçük ise; “560 köyün taş parke ihtiyacı var. Çanakkale köylerinin tümünde taş ihtiyacını belirledik. Yapılan çalışma bununla ilgili. Yeni bir taş ihalesi yok. Şu an için planlanan bir şey yok. Bahsedilen 9 milyonun 5 milyonu Afet kapsamında Bakanlık`dan gelen paraydı. Kendi öz bütçemizden kaynaklanan bir şey yok. 2015 ile ilgili bir planlama yok. Köylerin taş ihtiyacı var ve yapılması gerektiğini de düşünüyorum” diye konuştu.
CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı da; “Nedense her seçimden önce köylere yatırım yapılıyormuş gibi dillendiriliyor. Ama hiç bir çalışma yok. Her seçimden önce olmayan para ile yapılacakmış gibi milleti kandırma politikası izleniyor. Özellikle seçimden önceye bekletiliyor bu konular” ifadelerini kullandı.
Paylaş