“Artık sabrımız kalmadı”

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turhan Çavdar, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının tahammül sınırını aştığını söyledi.

696
Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının artması nedeniyle tutuklu yargılama gibi caydırıcılığı olan unsurların hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turhan Çavdar; "Bu konuda da artık sabrımız kalmamıştır. Bir an önce sağlık çalışanlarının şiddetin en aza indirilmesi adına bekledikleri çalışmalar hayata geçmelidir. Bu konuda artık ciddi adımlar atılmalıdır" dedi. Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının tahammül sınırını aştığını kaydeden Çavdar; "Beyaz koda bildirilen 6 ayda şiddet vaka 4 bin 342’dir. Olayların yüzde 33’ü acil servislerde, yüzde 31’i polikliniklerde, yüzde 16’sı da klinik servislerde yaşanmıştır. Şiddet olaylarına baktığımızda ne yazık ki Türkiye’de her 1 saatte bir sağlık çalışanı şiddete uğramaktadır. Ayrıca söz konusu resmi beyan hastanelerde şiddetin tespitine yönelik ilk resmi veri olması ve durumun vahametini göstermesi açısından oldukça önemlidir. Ortaya çıkan rakamlara bakıldığında sadece adli sürecin işletildiği şiddet olaylarının bile ne kadar yoğun yaşandığı ortaya çıkmaktadır. Son olarak Çan Devlet Hastanesi Acil Servisinde nöbetini tutmaya çalışan Genel Cerrahi Uzmanı Hekim arkadaşımıza sözlü taciz ve hakarette bulunulmuş,araya girenler sayesinde fiziki darp engellenmiştir. Öncelikle şiddete uğrayan Hekim arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Şifa bekleyen insanlara yardım eden çalışanlara şiddet uygulayanlar her şeyden önce tüm milletin sağlığının da bir numaralı düşmanlarıdır. İnsanlıktan nasibini almamış, milletin sağlık hakkını engelleyen ve bir sağlık çalışanını darp etme gibi çirkin bir davranışta bulunanları kınıyoruz.Bu tür davranışlarda bulunanlara hak ettikleri cezalar verilmedikçe ne yazık ki şiddet böyle devam edip gidecektir. Sağlık bakanlığı şiddete kayıtsız kalmaya devam eder ve kınamanın ötesinde faaliyete geçmezse de şiddet artarak devam edip gidecektir" diye konuştu.
"Şiddete karşı önlem alın"
"Buradan bir kez daha yetkililerin dikkatini çekmek istiyor ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı önlem alın, çalışanlar rahat ve huzurlu bir şekilde hizmet üretsinler diyoruz" diyen Çavdar; "Ayrıca tüm Türkiye’de sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi için yapılması gerekenler vardır. Sağlık çalışanına şiddet, kamu görevlisine darp olarak algılanıyor ve cezai yaptırımı az. Cezaların caydırıcı olması için TCK’da yapılan ve yapılacak olan düzenlemelerin bir an evvel uygulanabilirliğinin sağlanmasını beklemekteyiz. Tutuklu yargılama gibi caydırıcılığı olan unsurlar hayata geçirilmelidir. Bu konuda da artık sabrımız kalmamıştır. Bir an önce sağlık çalışanlarının şiddetin en aza indirilmesi adına bekledikleri çalışmalar hayata geçmelidir. Bu konuda artık ciddi adımlar atılmalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak Hekim arkadaşımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, artık şiddet son bulsun diyoruz" şeklinde konuştu.
Paylaş