‘İnsana Yakışır Bir İş’

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından açılan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı 2014 Teklif Çağrısı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile Rehberlik Araştırma Merkezi ortaklığıyla yürütülen ve Çanakkale Savaşları`nın 100. Yılına ithaf edilen ‘’İnsana Yakışır Bir İş’’ projesi kapsamında donanımı sağlanan atölye, salon ve odaların açılışı gerçekleştirildi.

651
 
 
Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde yapılan açılış törenine Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Dz. P. Kd. Alb. Necmettin Sarı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eşi Hale Gökhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Rabiye Ünüvar, 116 Jandarma Eğitim Alay Komutanı Timuçin Alper, Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri, kurum ve okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Güney Marmara Kalkınma Ajansı Proje Koordinatörü Münevver Selvitop’un sunumu ardından Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş’in konuşmaları ile devam etti. Proje kapsamında okula kazandırılan Resim Atölyesi, Veli Dinlenme Salonu, Proje Hazırlama Ofisi, El Sanatları Atölyesi ve Seramik Atölyesi açılışları protokol üyeleri tarafından yapıldı.
 
 
“Kurs zenginliğimizi artırmayı hedefliyoruz”
‘’İnsana Yakışır Bir İş’’ projesi ile zihinsel engelli öğrencilerin, Çanakkale yöresine ait turistik öğelerle tasarlanmış hediyelik eşya üretimine yönelik seramik ve el sanatları eğitimi verilmesi, böylece çalışma hakkını kazanmaları, meslek edinebilmeleri ve edinecekleri meslekler sayesinde toplumsal ve ekonomik hayata katılmalarının sağlanması planlanıyor. Proje sayesinde açılışı yapılan seramik ve el sanatları atölyeleri ile sadece kayıtlı öğrencilerin değil, çevredeki özel eğitime ihtiyaç duyan diğer bireylerin de eğitim alarak ‘’İnsana Yakışır Bir Iş’’e kavuşmaları sağlanacak. Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde öğrenci ve veliler tarafından üretilen ürünler 4-7 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Engelsiz Yaşam Fuarında sergilenmişti. Proje kapsamında 19-23 Şubat 2015 tarihlerinde de Bursa Heykel Tayyare Kültür Merkezi’nde öğrencilerin etkinlik ve ürünleri sergilenecek. Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Erdem Şenol; “Kurum olarak daha çok öğrenciye ulaşmak amacıyla Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun engelli öğrenciler için düzenlediği kurs modüllerini okulumuza uyarlayarak kurs zenginliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Çanakkale Merkez de bulunan 16 Özel Alt Sınıfta okuyan öğrencilere de 3 aylık yaz tatili boyunca el sanatları ve seramik atölyelerimizde eğitim vermeyi planlıyoruz. Aynı zamanda Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile bağlantı kurarak sosyal çalışmacılar aracılığıyla velilerimize psikososyal destek eğitim programları düzenleyeceğiz” dedi.
 
 
 
Paylaş