MAFYA vs SİYASET vs DEVLET
Ülke ve siyaset, geçtiğimiz günlerde Sedat Peker`in Youtube`a yüklediği videolarla ve iddialarla çalkalanıyor. Özellikle 23 Mayıs 2021 Pazar günü Sedat Peker`in yayınlamış olduğu videoların 7.bölümü 11milyon kadar kişi tarafından izlendi ve ülkenin siyasi isimleri hakkında önemli iddialar bu videoda yer alıyor, son yirmi dakikasını izlemenizi öneririm.
Şimdi meseleye bakacak olursak: bir! mafyalar var iki! devletten kimselerle iş tutuyorlar üç! uyuşturucu da var işin içinde...Eeee yıllar önce Uğur Mumcu gibi işini layıkıyla yapan gazeteciler yazmadı mı bunları zaten. YAZIYORLARDI. Yazmaya devam edemediler.
Olaya tarihsel olarak bakarsak -ki tarihi mukayese etmek olayları anlamakta elzemdir- efendim zamanında İttihat ve Terakki Cemiyeti adında hepinizin tarih kitaplarından bildiği sonraları İttihat ve Terakki Fırkası olan bir siyasal hareket, iktidar partisi var. Bu dönem yaşanan olayları Falih Rıfkı ATAY`ın ÇANKAYA isimli eserinde çok net okuyabilirsiniz. O döneme baktığımızda bu siyasi hareketin içinde de fikirler beğenilmeyince çıkan ölüm fermanlarını, Mustafa Kemal`in fikirlerini hoş görmeyip ölmesini emredenleri kitapta okuyorsunuz bizzat bu dönemi yaşayanların ağzından. Yani aslında 100 sene evvel de siyaset ve mafya var ve siyasetin ardında mafyatik hareketler iş tutuyor. Hep derler ya tarih tekerrürden ibarettir diye aynen öyle işte. Tarih bilmek de bu nedenle çok önemli. Hiç düşündünüz mü Mustafa Kemal ATATÜRK`ün öngörüleri nasıl çıkıyor diye? Ben bunu onun derin tarih bilgisine bağlıyorum.
Diyarbakır Barosu, Sedat Peker`in Youtube`da paylaştığı ifşa videolarındaki iddialar sonrası 90`lı yıllarda Diyarbakır ve çevre bölgelerde yapılan yasa dışı işler ve faili meçhul cinayetlerin ayrıntılı araştırılması ve yeniden incelenmesi için suç duyurusunda bulundu.
İzmir Barosu; Sedat Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tolga Ağar ve Erkan Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir Barosundan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: ``Bahse konu kişinin konuşmaları, devlet ve mafya ilişkileri açısından çok önemli itiraflar barındırmakta olup bu itiraf ve açıklamaların ciddiyetle ele alınması ve bağımsız yargı tarafından değerlendirilmesi, hukuk devleti olma iddiasının gereğidir.``
Özellikle bizim coğrafyamızda siyasetin birtakım insanlar için kahramanlık arenası olması, kendini ispat etme aracı haline gelmesi ve kendini gösterme isteğinin aşırılık kazanması adeta hastalık düzeyinde olması siyaseti bu hale getirmiştir. Siyaset ne için yapılmalıdır sorusuna cevap kamu yararı için diyen kimselere mahsus bir alan olmalıdır. Nitekim geçmişe bakarsak Mustafa Kemal ATATÜRK, Bülent ECEVİT aslında evet bu insan layığıyla görevini yaptı dediğimiz insanlar da oldu. Günümüzde bakınız Mansur YAVAŞ, Ekrem İMAMOĞLU. Belki ÖZ meselesi işini vicdanla yapmak, hakkaniyetle yapmak. Aslında HAKK MESELESİ. Etik bir şekilde yapılan siyaset en güzeli. Bu da medeniyet olarak gelişmemizle mümkün. Fikirsel olarak, duygusal zeka olarak büyümemizle mümkün. Etrafınıza bakarsanız herkesin travmaları var sonra kalkmış bu travmalarla memleket yönetmeye kalkıyorlar bizler de seyirci koltuğundaki travmalılar. Değerler üzerine eğitilmiş bir toplum meydana getirmeliyiz. Geçmişin hesaplarının peşinde koşan kimselerin peşine takılmanın kimseye faydası yok dahası zarar getirir. Kendinin ve toplumun bilincinde olan insanlara oy verin. Size doğruları söylemekten çekinmeyecek insanlar için sarf edin oy hakkınızı. Oy verdiğiniz insanları da sorgulayın kim bu insan, işini layığıyla yapıyor mu diye.
Uğur MUMCU`nun şu sözüyle yazımı bitiriyorum:
``Silahların sustuğu, düşüncelerin kır çiçekleri gibi açtığı günleri göreceklere Ne MUTLU!``