Ensar İlyasoğlu

ensarilyasoglu@gmail.com

Erenköy Farklı!....

2128
Erenköy (İntepe), bir ‘Bağbozumu Festivali’ ve ‘Troas Bölgesi Değerleri Sempozyumu’nu daha başarı ile tamamladı…
Festival çalışmalarını ve programını bütünlüklü olarak ele aldığımızda, farklı ve öğretici bir ‘yönetme tarzı’nı görebiliriz.
Bu, ‘yönetme tarzı’nın irdelenmesi, üzerinde düşünülmesi, bizleri yerel yönetimler açısından öğretici derslere ulaştıracaktır.
Kuşkusuz, burada Başkan Alaattin Özkurnaz’ın izlediği yönetme çizgisinin belirleyici bir rolü vardır.
Başkan Özkurnaz, sendikal mücadele ve sendika yöneticiliği yıllarından kazandığı deneyim ve birikimi, belediye başkanlığı süresince de geliştirerek uygulamaya geçirmektedir.
Yapılan çalışmalar ve bu çalışmalardan alınan sonuçlar da gösteriyor ki, Başkan Özkurnaz, yörenin tüm değerlerini ve olanaklarını doğru analiz etmiş, bu ‘olanak’ ve ‘değerleri’; Erenköy’ü geliştirme, tanıtma ve problemleri çözmede başarı ile değerlendirmektedir.
Başkan, üniversite ile sağlıklı ilişkiler kurmuştur. Üniversite ile ilişkinin yerel yönetimler açısından anlamı; bilimi ve bilimsel yöntemi ‘yönetmenin’ bir unsuru olarak değerlendirmek ve bir yönü ile de bilimi, bilimsel yöntemi ‘halkçılaştırmak’ anlamına gelmektedir.
Üniversitenin Erenköy’e sunduğu katkı son derece önemli bir değere sahiptir. Bu katkıların sürekliliği ve kurumsallaşması yalnızca ilimiz açısından değil, belki de ülkemiz açısından da geliştirici bir örnek olarak değerlendirilmelidir.
Erenköy, yaptığı çalışmaları, iyi bir halkla ilişkiler stratejisi ile Ulusal Basın’ın gündemine de taşıyarak, önemli bir tanıtımı gerçekleştirmektedir. Bu alanda da Başkan’ın hakkı teslim edilmelidir.
Bir üçüncü farklı yön ise, kurulan uluslararası ilişkilerdir. Bugün, Erenköy; Yunanistan ve İtalya’da ‘kardeş belediyelere’ sahiptir.
Sınırlı olanaklara sahip bir ‘Belde’nin kurduğu bu ilişkiler, halkların ve ulusların değerlerini buluşturması açısından da özel bir öneme sahiptir.
Sanıyorum Başkan Özkurnaz’ın son ABD gezisi de bu genel çerçeve içerisinde değerlendirilmelidir.
Son ve ilginç çalışmalardan birisi de, Hektor’un artık Erenköy ile birlikte anılmasıdır.
Bir mitoloji kahramanı olan Hektor; yaratılan ritüellerle Erenköy’ün bir kültürel motifi haline gelmiştir.
Bağbozumu şenlikleri, sempozyum çalışmalarının sonuçlarının doküman haline getirilerek gelecek kuşaklara aktarılmasının önemi ise, ayrıca vurgulanması gereken değerde bir başka titiz çalışma örneğidir.
Sonuç olarak, tüm bu olumlulukların genişleyip derinleşmesinin, sürekli ve kalıcı hale getirilmesinin gerekliliği de, ortada duran bir ihtiyaç olarak görünmektedir.
Sanıyorum, Başkan’da bu ‘ihtiyacı’ gideren çabanın içerisindedir.
Alkışlarımız, tüm emek sahiplerinin olsun!..