turgutcamer@hotmail.com
Değerli okurlarım yılın son haftasındayız. Dört gün sonra 2018'e merhaba diyeceğiz.. 2018 yılında her birinize sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunuyorum. Diliyorum ki gelen yıl gideni aratmasın..
***
Yazımın konusu 2017 yılını bütünüyle ele almak değil… Ancak şu Filistin-Kudüs olayına kısaca değineceğim. İktidar muktedirleri 15 yıldan beri hemen her konuda olduğu gibi bu olayda da ‘takiyye’ yöntemini kullanmayı seçtiler. Olayın tarihi gerçekliğinden ziyade hamaset denen düşünce fukaralığını yeğlediler!
Ne demek mi istiyorum?
Şunu: Halkımızdan kaçırılan tarihsel gerçekler için şu 3 soruyu sorarak ayna tutalım yeter…
Soru 1: Filistin Ermenistan’ın ‘Ermeni Katliamı tasarısını’ kabul etti mi?
Yanıt - Etti.
Soru 2: Filistin ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıdı mı?
Yanıt - Tanımadı.
Soru 3: 57 İslam ülkesinden hangisi KKTC’yi tanıdı?
Yanıt - Hiçbiri.
· Tarihsel gerçekler böyle iken, bizim muktedirler halktan bu gerçekleri niçin saklıyorlar dersiniz!? Ahh şu yok mu ‘aldatma-aldanma’ politikalarıyla sandıktan çıkma gayretkeşlikleri!..
***
Evet… Şimdi gelelim “Milletin Efendisi” ne halde? Onu mercek altında inceleyelim.
Ülkemizde son 15 yılda sadece; kuru fasulyede % 50, nohutta %46, börülcede %40 oranında üretim alanı azaldı.
Neden? Çünkü Türkiye’de var olan tarım arazileri yıllar içinde daraltılırken, ithal tarım ürünleri için yapılan vergi sıfırlaması uygulamalarıyla, (tohum, zirai ilaç, gübre, mazot gibi girdilere yapılan acımasız zamlarla) tarımda dışa bağımlılık artarak devam ediyor ve bakliyat ithalatıyla dünyayı zengin ediyoruz.
*Aslında ülkemiz ihtiyaç duyduğu kuru baklagillerin %95’ini üretebilecek potansiyele sahip ama üreticimiz yok olmayla karşı karşıya… Oysa biz kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik değil mi?
Şimdi de hangi ülkeden hangi ürünleri ithal ediyoruz, ibretlik tabloya kısaca bakalım:
Mısır, Çin, Kırgızistan, Bangladeş ve Etiyopya’dan – KURU FASULYE
Meksika ve Kanada’dan – NOHUT ve YEŞİL MERCİMEK
ABD, Kanada ve Ukrayna’dan – BEZELYE ve BÖRÜLCE
Rusya, Almanya, Fransa, Ukrayna’dan - BUĞDAY
İran ve Kanada’dan – KURU SOĞAN
İngiltere ve Hırvatistan’dan – ARPA
Gürcistan ve Bulgaristan’dan – SAMAN
ABD, Yunanistan, Türkmenistan ve Hindistan’dan – PAMUK
ABD, İtalya, Vietnam ve Taylan’dan – PİRİNÇ
Kanada ve Kostarika’dan – KAVUN
İran’dan – KARPUZ
Şili’den – ELMA
Çin’den – SARIMSAK
Kanada ve Mısır’dan – MARUL
İspanya’dan – YAPRAK KEREVİZ
Sri Lanka’dan – SİYAH ÇAY
Ekvator’dan – MUZ
Kanada’dan – ÜZÜM, ARMUT, AYVA, ERİK, NAR, ŞEFTALİ, LAHANA, DOLMALIK BİBER, TURP, PATLICAN.
***
Sevgili Çanakkale OLAY okurları yazımı bağlarken Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin CHP’li bir vekilin sorusuna verdiği yanıt aklıma geldi.
Sayın Bakanın açıklaması aynen şöyle: “01 Ocak 2016 – 30 Eylül 2017 döneminde 41 Milyon 446 bin 908 Dolar değerinde yumurta ithalatı gerçekleşmiştir.”
*Et, buğday, saman ithali yetmemiş, (samanın kilosu 1TL, ekmeğin fiyatını solladı. 1 Ton samanın Türkiye’ye maliyeti 120 Dolar) 21 ayda da yumurtaya 41.5 Milyon Dolar para ödemişiz.. Çünkü bizde tavuk yok(!) Horoz ise istemediğiniz kadar çok(!!!)
* Düşünebiliyor musunuz, ülkemizin en köklü partilerinden biri olan MHP’nin milletvekilleri köylümüzün çiftçimizin sorunlarını TBMM kürsüsünde dile getirirken bile ‘muhalefet olsun diye söylemiyorum’ diyerek söze başlamalarını nasıl açıklayacağız?
Çiftçilerimizi ekemez-biçemez hale getiren AKP’ye bu ne yaranmadır, bu ne vebal almadır!? Bu ilkesiz tutum ve tavırların izahı varsa bilenler dile getirsin lütfen!
*
TARİMİZDE BUGÜN: Atatürk 27 Aralık 1919 Cumartesi günü öğleden sonra saat 14:00 de Temsilciler Kurulu üyeleriyle birlikte Dikmen Keklik Pınarı sırtlarından Ankara’ya geldi.
*82. Büyük Atatürk Koşusu 27 Aralık Çarşamba günü Dikmen Keklik Pınarından start alacak ve Ulus’ta Valilik önünde sona erecektir. Koşuya katılacaklara başarılar dilerim… T.Ç.