havadurum
Sermet Atadinç

sermet@canakkaleolay.com

2011’e sayılı günler kala…

2255

Bir yılı daha geride bıraktığımız şu günlerde kentte, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda daha bir canlı performansın geliştiğine tanık olmaktayız. Özellik ile hafta sonlarına damgasını vuran çeşitli etkinlikler ile kent dolu dolu günler yaşıyor. Her ne kadar katılım sorunu noktasında sıkıntılar yaşansa da, ilgi alanlarına bağlı olarak çeşitli kesimlerin bu üretimleri olumludur, gelişim noktasında katkı sunucudur. Geçen hafta sonu, Halkevlerinin açılışı ve açılış etkinliği, yine TKP tarafından düzenlenen “cepheleşme” konulu panel ile sosyalist sol da bu alanda kendisini göstererek 2011 yılı çalışmaları için daha dinamik bir performans için ip uçları verdiler.
Geçen haftanın önemli etkinliklerden biride Belediye Başkanımız  Ülgür Gökhan’ın basın toplantısı oldu.
Bu basın toplantısı ile birçok mesaj kamuoyuna iletildi.
Gökhan, çevre konusunda Çanakkale’de önümüzdeki günlerde yaşanabilecek sorunlar noktasındaki hassasiyetini bir kez daha gösterdi.
Siyasal mücadele alanında ilkeli duruşu ile göz doldurdu.
Milletvekili adaylığı iddiaları için açıkladığı tavrın arkasında bu noktada ilkeli, sorumlu ve halkına karşı saygılı bir yerel yönetici olmanın getirdiği bir disiplin vardı.
Yine bu alanda birlikte siyaset yaptığı grubu ile olan ilişkisi itibarıyla ilkeli olma tavrını sürdürdü.
Bu temelde Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde grubunun ortak iradesi ile gelişecek koşulların destekçisi olacağını belirtti.
Hızla değişen kentsel düzenlemeler konusunda bilgilendirmelerde bulunur iken; şimdiki garaj yerinin değerlendirilmesi konusunda önümüzdeki günlerde halkın katılımı ile geliştirecek alternatifler için  bir çalışma içersinde olacaklarını belirterek, birlikte yönetim konusundaki hassasiyetini gündeme taşıdı.
Gökhan, 2011 yılında da böylesi bilgilendirme toplantıları ile basın karşısında olup, halkın bilgilendirilmesini daha sık yaptığı bir faaliyete dönüştürmesini temenni ederim.
Hafta sonu çeşitli etkinlikler ile devam eden bir yaşama tanıklık ettik.

Kent Konseyi Genel Kurulu toplandı; Çevre Meclisinin kurulması ile önümüzdeki günlerde hepimizi yakından etkileyecek çevre sorunları için bir mücadele alanı yaratılması konusunda bir adım atıldı.
Çanakkale 2010 girişimi tarafından ‘yerel yönetimler ve kadınlar’  temalı panel düzenledi.
ÇYDD yapmış olduğu etkinlik ile hafta sonunun bir başka aktivitesine imza attı.
Biz de, bir grup gazeteci arkadaşımız ile birlikte bu hareketlilikte yeni bir başlangıcın adımını attık.
Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Çanakkale şubesini oluşturmak için bir araya geldik.
Gazetecilik mesleği açısından gerek genelde yaşadıklarımız, gerekse yereldeki sorunlarımız için böylesi bir örgütlenmenin artık ertelenemeyeceği düşüncesi ile bu adımı attık.
2011 yılında Çanakkale basın hayatında yeni bir soluk oluşturarak kalitemizi her yönü ile yukarılara taşıyarak, aynı zamanda gazeteci arkadaşlarımızın da daha iyi koşullarda mesleklerini sürdürebilmelerinin mücadelesini vereceğiz.
Demokratik toplumların ayrılmaz parçası olan örgütlü yapılara bir halka da biz ekliyoruz böylece, tabiî ki yeni mücadele alanları da.
Kurucu yönetim kurulu ile yaptığımız ilk toplantıda, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Dernek Yönetiminin gönderdikleri çiçek ile yaptıkları jest için kendilerine buradan teşekkürlerimi iletirim.
Halkevi’nin açılışına Çanakkale’deki ilerici, demokrat, devrimci çevrelerin verdikleri destek son derece olumlu idi.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Erenköy ve Kumkale Belediye Başkanları ,CHP İl Başkanı, EMEP, TKP, ÖDP temsilcileri ve çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri üyelerinin  katılımı ile  Çanakkale Halkevi, açılışında Çanakkalelilerin ilgi odağı oldu.
Açılış sonrasında hep birlikte oluşturulan kortej ile Çanakkalelilerinde beğenisini topladılar.
Başlangıç açısından, yaptıkları açılış ile dikkatleri üzerine  toplayan Halkevi, bundan sonraki mücadelesinde Çanakkalelilerin beklentilerine cevap verecek bir performans için kolları sıvamalıdır.
Çanakkale’de eskiye oranla daha etkin bir noktada olan sosyalist sol, şimdi Çanakkale koşularında daha aktif ve etkin olacak alanlar için hep birlikte yeni hedefler ile güçlerini birleştirmelidir.
Bu nasıl gerçekleşir; bir başka yazı konusu olarak sizler ile paylaşacağım.

Sermet ATADİNÇ