Zeytinyağı üretiminde çalışanlar için bilgilendirme toplantısı

Zeytinyağı ve bitkisel yağ sektöründe çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi. İşletmelerin geçiş süresi sona ererken, Çanakkale Ticaret Borsası, bilgilendirme toplantısını 25 Eylül 2024'te çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

102

Mesleki Yeterlilik Kurumu, zeytinyağı ve bitkisel yağ sektöründe çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirdi. Zeytinyağı üretimi, dolumu ve ambalajlamasında çalışanların "Zeytinyağı Üretim Operatörü", bitkisel yağ rafinasyonu, modifikasyonu ve margarin üretiminde çalışanların ise "Bitkisel Yağ Üretim Operatörü" Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmaları gerekiyor.

Bu kanuni zorunluluk kapsamında işletmelere verilen geçiş süresi sona ermiş bulunmakta. Bu nedenle zeytinyağı ve bitkisel yağ üretiminde çalışan kişilerin belge alması şart koşuluyor. Sürecin detaylarına ilişkin bilgilendirme toplantısı, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Aydın Ticaret Odası iş birliğiyle 25 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 16:00'da, AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Toplantıya katılmak isteyen üyeler, Zoom platformu üzerinden https://us02web.zoom.us/j/2562180909?omn=83730965456 bağlantısıyla erişim sağlayabilecekler.

Çanakkale Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamada, tüm üyelere toplantıya katılım çağrısı yapıldı.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş