“Zero Gathering” kapanış etkinliği Ayana Koyu’nda gerçekleşecek

Bozcaada’da 23 Eylül’den bu yana devam eden “Zero Gathering” etkinliği, bu akşam Ayana Koyu’nda gerçekleşecek kapanış programıyla sona erecek. Teleskoplarla gökyüzü gözlemi yapılacak etkinlik, saat 21:00’de tamamlanacak.

245

**Bozcaada’da “Zero Gathering” Kapanış Etkinliği Ayana Koyu’nda Gerçekleşecek**

Bozcaada’nın farklı noktalarında 23 Eylül’den bu yana devam eden “Zero Gathering” etkinliği, bu akşam Ayana Koyu’nda yapılacak kapanış programı ile sona erecek. Sanat, doğa ve toplumsal birlik temalarını bir araya getiren bu etkinlik, teleskoplarla gökyüzünün izleneceği ve ortak masaların kurulacağı bir buluşma ile tamamlanacak.

Bozcaada Belediye Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, etkinlik için saat 17:30’da belediye önünden araç kaldırılacağı belirtildi. Zero Movement ekibi, kapanış etkinliğine ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“Yüksek titreşimle uyumlanacağınız Zero Gathering kapanış etkinliğimiz ‘Gökyüzü Masası’ için bugün saat 18:00’de Ayana’da toplanıyoruz. Güçlü dolunayın ve yüksek rüzgarların etkisi altında olacağımız bu özel güne tüm ada sakinleri davetlidir. Etkinliğe gelirken, Bozcaada’nın geleneksel mutfak kültürüne ait lezzetler hazırlayıp tadımlık olarak getirmelerini rica ediyoruz. Havanın kararmasıyla birlikte teleskoplarla ay gözlemi yapılacak ve dolunayın eşsiz manzarası hep birlikte izlenecek. Bu buluşma, geçmişten geleceğe uzanan bir bağ kurma, birlik ve beraberlik ritüeli olacak.”

Etkinlik, saat 21:00’de sona erecek.

(ŞERİFE TURHANLI)
Paylaş