Zemin etüdü raporları için imzalar atıldı

ÇOMÜ ile Çanakkale Belediyesi arasında zemin etütleriyle ilgili işbirliği protokolü imzalandı.

507
Birinci derecede deprem kuşağında yer alan Çanakkale’de belediye ile ÇOMÜ zemin etütleri konusunda işbirliği içerisine girdi. Çanakkale Belediyesi sınırlarının imar planına esas jeolojik- jeoteknik etütlerinin yaptırılması ve sağlıklı yapılaşmanın yapılabilmesi için üniversite ile ilk adımlar atıldı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, protokol sayesinde imar planına esas alacak jeolojik ve jeoteknik zemin etüdü raporları ve haritalarının hazırlanacağını söyledi.
 
Belediye olarak ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi ile zemin etütleri hakkında işbirliği içerisinde olacaklarını ifade eden Başkan Gökhan; “ÇOMÜ Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü çerçevesinde, Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri Öğretim elemanları arasında imar planına esas jeolojik -jeoteknik zemin etüdü raporu ve haritaları hazırlanması işine ait bir protokoldür. Protokolün amacı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri öğretim elemanlarınca, Çanakkale Merkez Belediyesi sınırları içerisinde kalan yaklaşık 1670 Ha`lık alanda detaylı bir zemin araştırması yaparak Çanakkale İl Merkezinin 1972 ve 1978 yıllarında yapılmış olan imar planına esas jeolojik etütlerinin revize edilecek. Belediyemizce yapılan plan revizyonu ya da ilave planlarda yapılmış olan zemin etüt haritalarında da faydalanarak çeşitli değerlendirmeler yapılabilecek. Risk taşıyan bölgelerin tespiti sağlanacak ve gerekirse plan revizyonları yapılabilecek. İmar plan tadilatı taleplerinin değerlendirilmesi sırasında yapının bulunduğu zemin koşulları da göz önüne alınarak değerlendirmeler yapılabilecek. Parsel bazında yapılan zemin etüt raporlarının kontrollerinin daha sağlıklı yapılması sağlanacak ve kontroller için bir dayanak noktası olarak kullanılabilecek. İmar durumu belgelerinde parselin bulunduğu bölge ile ilgili genel bilgiler verilebileceği için yapılacak yapıların projelendirme aşamaların daha doğru olması sağlanacak. Bölge, mahalle ve ada bazında kat yüksekliklerinin belirlenmesi aşamasında zemine göre değerlendirmeler yapılabilecektir” dedi.
 
ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kaya ise üniversite olarak her zaman belediye ile işbirliği içerisinde olacaklarını dile getirdi. Yapılan konuşmanın ardından işbirliği protokolünü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kaya imzaladı.
Paylaş