Zeka ve Bulanık Sistemler Konferansı Çanakkale’de!

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cengiz Kahraman başkanlığında bu yıl altıncısı düzenlenen Zeka ve Bulanık Sistemler Konferansı Çanakkale’de gerçekleştirildi.

1218

İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cengiz Kahraman’ın başkanlığında bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası INFUS (Zeka ve Bulanık Sistemler) Konferansı Troya kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Köklü bir uluslararası araştırma forumu olan konferansa, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun yanı sıra öğretim üyeleri katılım sağladı.

Rektör Erenoğlu yaptığı açılış konuşmasında, dünyanın dört bir yanından araştırmacı ve uygulayıcıların bir araya gelip değerli görüşlerini paylaşabilecekleri bir platform sağlayan bu değerli konferansa, hem yerinde hem de çevrimiçi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek İNFUS ve Konferansla ilgili şunları söyledi; “INFUS, akıllı ve bulanık sistemlerin, hesaplamalı zekanın ve esnek hesaplamanın temellerini ve uygulamalarını geliştiren, önde gelen bir uluslararası forum olarak kendini kanıtlamıştır. Bu konferans, teorik araştırma ile gerçek dünyadaki karmaşık sistemler arasındaki boşluğun kapatılmasında, üniversiteler ve uluslararası kurumlar arasında ortak araştırmaların teşvik edilmesinde ve disiplinler arası işbirliğinin teşvik edilmesinde kritik bir rol oynamaktadır.

Bu yılın konferans bildirileri Springer tarafından “Ağlar ve Sistemler Konusunda Ders Notları” serisi altında yayınlanacak ve Scopus'ta indekslenmesi ve Web of Science'ta değerlendirilmek üzere sunulması yoluyla geniş çapta yaygınlaştırılması ve tanınması sağlanacaktır. Ayrıca Journal of Multiple-Valued Logic and Soft Computing, Symmetry, Sustainability ve daha pek çok saygın dergide yayın fırsatları sunmaktan mutluluk duyuyoruz. INFUS 2024 için Prof. Janusz Kacprzyk, Prof. Ajith Abraham, Prof. Vicenc Torra, Prof. Irina Perfilieva ve Prof. Krassimir Atanassov'un da aralarında bulunduğu seçkin bir davetli konuşmacı kadrosuna sahip olmaktan onur duyuyoruz”dedi.

Rektör Erenoğlu, Prof. Dr. Cengiz Kahraman'a ve Bilim Kuruluna, Organizasyon Komitesine, sponsorlara ve tüm katılımcılara bu konferansı mümkün kıldıkları için teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Konferans; üniversiteler ve uluslararası araştırma kurumları arasındaki ortak araştırmalar yoluyla, bulanık ve akıllı sistemler ile gerçek karmaşık sistemler arasındaki boşluğu kapatmak için disiplinler arası araştırmaları teşvik etmeyi ve çok disiplinli araştırmacıları bir araya getirmeyi hedefliyor. Açılış seremonisi, konferansa emeği geçenlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş