İstanbul Yenice Kelemenliler Derneği Başkanı Hilmi Cıbır ve ailesi, Ülkü Ortaokulu Bilişim Sınıfı'na robotik ve kodlama malzeme desteği sağlayarak eğitime önemli bir katkıda bulundu. Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, Şube Müdürü Ferdi Kurt, Sarayköy Muhtarı Birol Cıbır ve Dernek Başkanı Hilmi Cıbır’ın babası Mehmet Cıbır ile birlikte, okulu ziyaret etti ve robotik kodlama çalışmalarını yerinde inceledi.
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Adem Gül, robotik ve kodlama malzemeleri ile gerçekleştirilen projelerin öğrencilerin temel programlama becerilerini geliştirmeyi ve teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamayı hedeflediğini belirtti. Gül ayrıca, bu eğitimlerin öğrencilerin analitik düşünme, problem çözme ve ekip çalışması becerilerini de geliştirdiğine vurgu yaptı.
Sarayköy Muhtarı Birol Cıbır, Dernek Başkanı Hilmi Cıbır’ın babası Mehmet Cıbır ve Metin Cıbır, eğitime destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı ise, "Çağın gerektirdiği becerilerle donanmış nesiller yetiştirmek, geleceğimizin teminatıdır. Bu atölye, öğrencilerimizin teknolojiyi üretken şekilde kullanmalarına olanak tanıyor. Emeği geçen herkese, özellikle Cıbır ailesine teşekkür ediyorum." dedi.
(HABER MERKEZİ)En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.